Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Αγ. Βαρβάρας: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση βρήκαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι - καταγγελία του Β.Σ.Σ Αττικής

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας φαίνεται ότι με την κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Οκτώβρη 2015, Στάση Εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκλεισαν τον πρώτο κύκλο κινητοποιήσεων που είχαν ανοίξει με επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας από την προηγούμενη Δευτέρα και μέσα από τη γενική τους συνέλευση θα προγραμματίσουν την περαιτέρω δράση τους ενώ δεν αποκλείεται παράλληλα με την κινηματική δράση να κινηθούν και μέσω της δικαστικής οδού προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Αξίζει να σημειώσουμε την μεγάλη ανταπόκριση που είχε το κάλεσμα των απλήρωτων εργαζόμενων και την υποστήριξη και αλληλεγγύη που επέδειξαν συνδικαλιστικές παρατάξεις, πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς της Αγίας Βαρβάρας.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν Συνδικαλιστές της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ στην Γενική Γραμματέα του Δήμου για το κλίμα εκφοβισμού που επιχειρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι ήθελαν με την παρουσία τους να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στους απλήρωτους συναδέλφους τους. Ο ισχυρισμός της Γενικής Γραμματέας ότι ήταν μέσα στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις κυρώσεις που θα έχουν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που απουσιάσουν από την υπηρεσία τους, ενισχύει περισσότερο το γεγονός παρά το αναιρεί.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΚΕΑΒ
                                                                                                                                                     2/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΗΚΕΑΒ που πραγματοποιήθηκαν Δευτέρα - Τρίτη 28 και 29/9/2015 και Παρασκευή 2/10/2015 , με παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον κόμβο Ελ. Βενιζέλου & Μεγ. Αλεξάνδρου, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία συμμετοχής.

Υπήρξε καθολική συμμετοχή από τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και στήριξη από πολλούς φορείς, συλλόγους και σωματεία της πόλης μας αλλά και άλλων δήμων.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνάντηση του Δημάρχου με το Σωματείο εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι για να βρουν από κοινού μία λύση για το πρόβλημα των εργαζομένων της Επιχείρησης.

Όμως λίγα λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης τους ενημέρωσε τηλεφωνικώς, ότι είχε μία συνάντηση σε Υπουργείο. Το Σωματείο κατήγγειλε τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και απαξίωση του Δημάρχου και δήλωσε ότι θα ασκήσει όλα τα μέσα που απαιτούνται και προβλέπονται για την προάσπιση και επίλυση του θέματος των εργαζομένων.

Συνδικαλιστές από την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενικό Γραμματέα του Δήμου για τα φαινόμενα εκφοβισμού που παρατηρήθηκαν σε εργαζόμενους μόνιμους και αορίστου χρόνου και οι οποίοι θέλησαν να δείξουν τη συμπαράσταση και στήριξη τους στους απλήρωτους συναδέλφους τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας συμπαρασταθήκαν όλες αυτές τις ημέρες και στήριξαν το δίκαιο αγώνα μας με την φυσική τους παρουσία αλλά και με ψηφίσματα και επιστολές συμπαράστασης.

Στην σημερινή μας κινητοποίηση συμμετείχαν::

το Σωματείο Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι, με σύσσωμο το Διοικητικό του Συμβούλιο

μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ

το Συνδικάτο εργαζομένων Α & Β βαθμού αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής

ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω

το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη

το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Παιανίας

το Σωματείο εργαζομένων στο ROYALOLYMMPIC

ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας

ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω

η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Βαρβάρας

ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας

οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου, 4ου , 5ου και 6ου δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας

ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ)

και εκπρόσωποι:

της Κομματικής Οργάνωσης ΚΚΕ Αγίας Βαρβάρας

της Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Βαρβάρας

της Λαϊκής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας

της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ

της Αριστερής Κίνησης Αντιθέσεις - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σιαραμπή Νίκη, Γιάγκας Μιχάλης

ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φέγγη Αλεξάνδρα και Καρανάσιου Ελένη δήλωσαν τη συμπαράσταση τους αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Τη Δευτέρα 5/10/2015, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουμε την περαιτέρω δράση μας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.                              

                                                                                                                    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                        ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β

2/10/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΣΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 

Το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Καπλάνη ο οποίος αν και είχε συμφωνήσει με το Σωματείο μας συνάντηση που θα γινόταν σήμερα το πρωί προκειμένου να βρούμε μια λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους, μας πήρε τηλέφωνο λίγα λεπτά πριν φτάσουμε στο Δημαρχείο να το ακυρώσει λέγοντας ότι έχει ραντεβού σε υπουργείο.

Είναι φανερό πως η στάση αυτή του Δημάρχου σκηνοθετήθηκε προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση μαζί μας, γιατί πολύ απλά δεν είχε κάτι να πει.

Το Σωματείο εργαζομένων Βοήθεια στο σπίτι ν. Αττικής καταγγέλλει τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και απαξίωση του Δημάρχου προς το ΔΣ του Σωματείου μας καθώς και την πάγια τακτική του προς τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι και των άλλων κοινωνικών δομών της Κοινωφελής επιχείρησης που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες , οδηγώντας σε οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους!

Εργαζόμενοι που προσφέρουν κοινωνικό έργο στους Δημότες περισσότερο από δέκα χρόνια και στέκονται με υπευθυνότητα και συνέπεια στα καθήκοντα τους, και που οι εκάστοτε τοπικοί "άρχοντες" σε προεκλογικές περιόδους χρησιμοποιούν ως σημαία για την ανάδειξη του κοινωνικού τους προφίλ!

Κ.Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε ότι:
Η καταβολή των δεδουλευμένων εμπρόθεσμα, εκ του νόμου είναι υποχρέωση σας, που πηγάζει από την σύμβαση και την σχέση εργασίας και αποτελεί ποινικό αδίκημα ανεξάρτητα από την ροή της χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εργαζόμενοι όπως αυτοί του Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί που μάχονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά δουλεύοντας με ευάλωτα κοινωνικά ομάδες να οδηγούνται να είναι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους αναξιοπαθούντες

Αν θέλετε να έχετε κοινωνικές δομές και κοινωνικό έργο θα πρέπει να μεριμνάτε να προασπίζεστε και να προστατεύετε πάνω απ' όλα τους εργαζόμενους που τις αναδεικνύουν.

Η έπαρση της εξουσίας απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα αυτονόητα, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά της απαξίωσης και του εκφοβισμού.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Σωματείο μας θα ασκήσει όλα τα μέσα που απαιτούνται και προβλέπονται για την προάσπιση και επίλυση του θέματος των εργαζομένων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σοφία Κολιζέρα           Κωνσταντία Φούκη

δημοσίευσε ...