Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ : 4 Νοεμβρίου κλείνουμε τα Δημαρχεία - 12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ




Το ΜΕΤΑ - ΟΤΑ όπως και στις 14/7/2015 καλούσε «…όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τον ελληνικό λαό να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών…» και «…να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων τους…». Σας καλεί και τώρα να αντισταθούμε στο νέο μνημόνιο και στις απαιτήσεις των δανειστών, για την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και σε μεγαλύτερη περιθωριοποίηση της χώρας μας.
      Με το ν/σ για τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε στη βουλή, επιχειρείται νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, με τη διατήρηση και επέκταση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και σε αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα, την κατάργηση θετικών ρυθμίσεων της προηγούμενης περιόδου για τους ασφαλισμένους, την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και εισφορών, τη μείωση των συντάξεων, ενώ η εξαίρεση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) που σημαίνει αύξηση των ορίων και την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των εργαζομένων σ’ αυτά τα επαγγέλματα αποτελεί ένα από τα 49 προαπαιτούμενα.

Είναι πολύ βασικό να κατανοήσουμε το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό που προτείνουν οι «θεσμοί» και η κυβέρνηση, γιατί οι ανατροπές που συντελέστηκαν το καλοκαίρι στο ασφαλιστικό φαίνεται ότι δεν έχουν γίνει ακόμα κατανοητές σ’ όλο τους το βάθος από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Έχουμε δραματικές μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, πάγωμα της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση των νόμων που ψηφίστηκαν το πρώτο 7μηνο του 2015 (νόμος Στρατούλη), σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις παροχές, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων που είναι συνδεδεμένα με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από την 31η Οκτωβρίου, οι οποίες σε συνδυασμό με τις περικοπές των δαπανών για την υγεία και την πρόνοια, οδηγούν όχι μόνο τους συνταξιούχους σε απόγνωση, αλλά και το σύνολο των ασφαλισμένων σε δυσχερή θέση.

Αυτή η πολιτική στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά προβλήματά του, αφού η κύρια φιλοσοφία της στηρίζεται στην ίδια νεοφιλελεύθερη  συνταγή δηλ της περικοπής των παροχών και της μετατροπή του δημόσιου, κοινωνικού και αναδιανεμητικού του χαρακτήρα σε κεφαλαιοποιητικό και όχι στην ανάγκη της εξεύρεσης νέων πόρων και αντιμετώπισης της ανεργίας, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οδηγήσει στην «είσοδο» της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν μέχρι τα 67 μπορεί και πιο πάνω, ενώ οι συντάξεις τους θα μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.

Το νέο ειδικό μισθολόγιο που πρέπει να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016 κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το προηγούμενο, με παγωμένη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, αξιολόγηση δομών κι εργαζομένων, υποχρεωτική κινητικότητα κ.λπ.

Το καλοκαίρι και μέσα σε μια νύχτα πουλήθηκαν 14 αεροδρόμια της χώρας και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι σε άμεση σειρά προτεραιότητας, μαζί με τον ΟΔΙΕ, το Ελληνικό και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τη ΔΕΗ κ.λπ. Αυτά που έχουν υπογραφεί από την κυβέρνηση στο κείμενο της συμφωνίας, αλλά και στο 3ο μνημόνιο, με εξέχουσα την πρόθεση της να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, οδηγούν σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών του λαού και της χώρας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές, ακόμη και με την μορφή των μακροχρόνιων μισθώσεων και των ΣΔΙΤ, θα έχουν επιπλέον σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε βασικά δημόσια αγαθά όπως η ενέργεια, το νερό και οι μεταφορές και τον αποκλεισμό ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας από την παροχή αυτών των αγαθών.

Η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκμεταλλευόμενοι παλαιότερα μνημονιακά μέτρα   προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις που έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

Αυτά που έχουν ψηφιστεί  και αυτά που απαιτούν οι δανειστές, και είναι τώρα υπό διαπραγμάτευση, χρειάζεται να αποτελέσουν άμεσα αιτήματα πάλης των συνδικάτων, είτε για να μην εφαρμοστούν και καταργηθούν στην πράξη, είτε να αποτραπούν με τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων.  

Δεν υπάρχουν περιθώρια ή πολυτέλεια χρόνου για εφησυχασμό ή ανάθεση, ούτε αυταπάτες για ισοδύναμα μέτρα και παράλληλα προγράμματα αν αυτά δεν πάρουν την έγκριση της επιτροπείας των «θεσμών». Μόνη λύση είναι ο δικός μας αγώνας.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ η ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ. και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή μας και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε Δυναμικά και Μαζικά στην

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 ΕΔΩ


δημοσίευσε ...