Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα προσπάθεια του κ. Καμίνη για ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας του Δήμου

Σε νέα προσπάθεια προχωράει η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη προκειμένου να αναθέσει την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων σε ιδιώτη – εργολάβο. Η προηγούμενη προσπάθεια της Δημοτικής αρχής το 2014 είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις παρατυπίες του πρώτου διαγωνισμού η Δημοτική Αρχή επανέρχεται με νέο διαγωνισμό τεμαχίζοντας τον πρώτο περίπου στη μέση, αντί των 316 οχημάτων προϋπολογισμού 23.688.347 ευρώ που περιελάμβανε ο διαγωνισμός του 2014, ο διαγωνισμός του 2015 αφορά την επισκευή και συντήρηση 124 απορριμματοφόρων οχημάτων με προϋπολογισμό 12.054.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό που επινόησε ο κ. Καμίνης επιχειρεί να «καλύψει» πρωτίστως τα «κενά» του ενός και μοναδικού εργολάβου, που επισήμανε το Ελεγκτικό συνέδριο αλλά και να δικαιολογήσει ότι το υπάρχων προσωπικό απασχολείται με την επισκευή και συντήρηση των υπόλοιπων οχημάτων του Δήμου και δεν επαρκεί για το σύνολο των οχημάτων.

Ο σχεδιασμός αυτός είναι ο μισός, γιατί είναι ολοφάνερο ότι πολύ σύντομα θα επανέλθει πάλι η Δημοτική Αρχή με ένα καινούργιο διαγωνισμό για να δώσει στον εργολάβο – ιδιώτη την επισκευή και τη συντήρηση και των υπόλοιπων οχημάτων. Άλλωστε οι λόγοι που επικαλούνται και στην αιτιολογική έκθεση, δυσκολία στη ροή προμήθειας ανταλλακτικών ή έλλειψη προσωπικού και εγκαταστάσεων, δεν πρόκειται να εκλείψουν «δια μαγείας».

Οι ευθύνες για τους λόγους που αναφέρει η αιτιολογική έκθεση ότι είναι «απαραίτητη» η ανάθεση του τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων σε εργολάβο – ιδιώτη, βαραίνουν εξ’ ολοκλήρου την Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη και η τακτική της απαξίωσης και της υπονόμευσης της υπηρεσίας και των εργαζομένων είναι γνωστή και ακολουθείτε από όλους τους αιρετούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργολάβων σε βάρος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει τα υπερκέρδη των ιδιωτών.

Όπως βαρύτατη ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή του κ. Καμίνη και πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει στους Αθηναίους, πως έχει δαπανήσει την τελευταία εξαετία 67.000.000 ευρώ για μηχανολογικό εξοπλισμό και τώρα ισχυρίζεται ότι δεν είναι αρκετός και ικανός για να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου.

Ο ενιαίος και μαζικός αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βάλει τέλος στο «τσουνάμι» των ιδιωτικοποιήσεων και να υπερασπιστεί το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων, διεκδικώντας άμεσα:
Κατάργηση του άρθρου 61 του ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της υπηρεσίας καθαριότητας.
Άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 30-9-2015
Η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...