Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ: Να αποτρέψουμε την «κατεδάφιση» του ασφαλιστικού και των συντάξεων - Εκδήλωση του ΜΕΤΑ για τις ανατροπές του ασφαλιστικού.

Τα σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στο σχέδιο προτάσεων της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό προκαλούν σοκ στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους, προβλέποντας ανώτατες συντάξεις έως 600 ευρώ.

Στην ουσία, πρόκειται για την εφαρμογή της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης συνταγής μνημονιακής έμπνευσης, που μέσα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και κρίσης που τα ίδια τα μνημόνια «γέννησαν» στοχεύει στην ελεύθερη πτώση των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.

 Είναι εντελώς απαράδεκτο η κυβέρνηση διά της «Επιτροπής Σοφών» να εμφανίζεται ότι προωθεί, με οδηγό τη συνταγή της Χιλής, την πιο καταστροφική νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του Ασφαλιστικού Συστήματος από σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης (αναδιανεμητικό) σε εξατομικευμένο - κεφαλαιοποιητικό και να οδηγεί στην ακραία φτώχεια του συνταξιούχους.

Αυτές όμως είναι οι πολιτικές των μνημονίων που δυστυχώς υιοθετήθηκαν και από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Είναι πολιτικές που αναπαράγουν την ύφεση, την λιτότητα, την εσωτερική υποτίμηση, την υψηλή ανεργία και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στερούν από το ασφαλιστικό πολύτιμους πόρους.

Είναι πολιτικές ασφυξίας για το Ασφαλιστικό, είναι ένα συντελούμενο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας.

Η πρόταση της Επιτροπής Κατρούγκαλου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα σταθούν εμπόδιο στην οριστική κατάρρευση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Θα αγωνιστούν για την ανατροπή των παλιών και νέων μνημονίων και για την εφαρμογή ενός διαφορετικού σχεδίου που θα οδηγήσει τη χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση και σε πραγματική αύξηση της απασχόλησης που θα δώσει πνοή στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να κρύβεται άλλο και να εμφανίζεται μόνο όταν είναι να αθροιστεί στο μνημονιακό μέτωπο, όπως έγινε με τη στάσης της στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, πρέπει να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες και να συντονίσουν τον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και τη διάσωση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεών μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΜΕΤΑ, 02-09-15


Το ΜΕΤΑ, με αφορμή τις ανατροπές του 3ου μνημονίου και τις επιπτώσεις του στο ασφαλιστικό σύστημα και στην κοινωνική ασφάλιση, διοργανώνει στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ, εκδήλωση με θέμα:



«Οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό & η πάλη
τού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανατροπή τους
»



Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, ώρα 6.30μμ
στην αίθουσα «Μπελαρόγια» του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32).



Ομιλητής: Γιάννης Δούκας, υποδιοικητής ΙΚΑ


Την εκδήλωση θα ανοίξει ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ο οποίος σε μια σύντομη παρέμβαση θα αναφερθεί στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στις νέες συνθήκες και στη συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων.



Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 31-08-15

Διαβάστε επίσης στο ergasianet.gr



δημοσίευσε ...