Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται η απλήρωτη εργασία στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Αντιμέτωποι με την απλήρωτη εργασία συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και οι τότε δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων τους δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΑΒ εισπράττουν περισσότερο εμπαιγμό από τη Δημοτική Αρχή και την διοίκηση της επιχείρησης παρά τα δεδουλευμένα τους.

Είναι χαρακτηριστική η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζόμενους, θεωρώντας ως αντιπολιτευτική γραμμή, τις κινητοποιήσεις τους για τα αυτονόητα, όπως είναι η καταβολή της μισθοδοσίας,.

Η ταύτιση της επιβίωσης των εργαζομένων με τα «ψηφαλάκια», δείχνει ξεκάθαρα το πόσο μακριά στέκεται η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας από τα προβλήματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
Δεν πρωτοτυπεί η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας στην εφαρμογή της απλήρωτης εργασίας των εργαζομένων, προστίθεται όμως στην πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τη μνημονιακή πολιτική που συνεχίζεται και δεν αντέδρασαν στη στοχοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, δεν αντέδρασαν στον «Καλλικράτη», στις περικοπές των πόρων, στις απολύσεις εργαζομένων ή στα οικονομικά παρατηρητήρια.

Η συστοίχιση των εργαζομένων με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κοινό μέτωπο αγώνα, που καλεί ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, απαιτεί κοινούς στόχους.

Η πλειοψηφία όμως των αιρετών έχει αποδείξει ότι έχει υιοθετήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της απαξίωσης των υπηρεσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων και της συμπίεσης των εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Για ποιους κοινούς αγώνες μιλάνε και με ποιους στόχους;

Με τον διαχωρισμό δε των εργαζομένων σε πολλές ταχύτητες που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας προσπαθεί να επιβάλλει τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων και σ’ αυτό βρίσκει πρόθυμους τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού που επιμένουν στον διαμελισμό των εργαζομένων και τον κατακερματισμό των αγώνων τους.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στηρίζει τον αγώνα που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΑΒ που παραμένουν για τέσσερεις μήνες απλήρωτοι και διεκδικούμε μαζί τους :

• Να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση ώστε η λειτουργία των κοινωνικών δομών να μην είναι εξαρτημένη υποχρεωτικά από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

• Να ενταχθούν οι κοινωνικές δομές και να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα (Β.Σ.Σ – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ/ΜΕΑ – Κ.Η.Φ.Η – Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κλπ ) στα οργανογράμματα των Ο.Τ.Α Α’ Βαθμού

• Να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς εργάζονται επί δύο δεκαετίες και καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/28-9-2015

δημοσίευσε ...