Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εκτεθειμένοι οι Δήμαρχοι και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του «NAI»

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ χαιρετίζει τη μεγάλη αποφασιστικότητα των εργαζομένων στους Δήμους η οποία εκφράστηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2015 ψηφίζοντας μαζικά ΟΧΙ, γυρίζοντας την πλάτη σε εκείνους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τάχθηκαν υπέρ των δανειστών και υπέρ της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής που πέντε χρόνια φτωχοποίησε και εξαθλίωσε τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επηρεαστήκαν από τους εκβιασμούς και τις απειλές που επιχείρησαν Δήμαρχοι προκειμένου να επιβάλλουν τη θέση τους. Δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία των κλειστών τραπεζών, στις ωμές πολιτικές παρεμβάσεις των εκπροσώπων της τρόικα και του εγχώριου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου ή στον άθλιο προπαγανδιστικό λόγο των συστημικών ΜΜΕ.
Το ΟΧΙ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συναθροίστηκε στο περήφανο ΟΧΙ των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των αγροτών, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, στέλνοντας βαθιά ταξικό μήνυμα σε Ε.Ε – ΕΚΤ και ΔΝΤ καθώς και στους ντόπιους εκπροσώπους τους, ότι ο λαός μας δεν εκβιάζεται και η χώρα δεν πωλείται.  
Αντίθετα αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με προεξέχοντες τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρούσιου κ. Πατούλη και τους Δημάρχους Αθηνών κ. Καμίνη, Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη και Πειραιώς κ. Μώραλη, στήριξαν ακόμα και με αθέμιτους τρόπους το «ναι», συντασσόμενοι με τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που συγκροτούν το νέο μνημονιακό μπλοκ επιδιώκοντας την επικράτηση της παρατεταμένης λιτότητας και των μνημονίων με ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος του λαού.
Οι συνδαιτυμόνες του Φούχτελ και του Ράιχενμπαχ, που στήριξαν με τη στάση τους τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζουν να επιχειρούν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στους Δήμους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων, που συνασπίστηκαν με τους τοκογλύφους δανειστές και τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στον αγώνα ώστε η αριστερά να αποτελέσει παρένθεση στη διακυβέρνηση της χώρας και που τέλος θέλησαν να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, ώστε να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, ήρθαν αντιμέτωποι με την εκκωφαντική μαζική και ταξική αντίδραση των εργαζομένων και του λαού. Παραμένουν έκθετοι απέναντι στους εργαζόμενους και τους δημότες για τις επιλογές τους.
Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων στους Δήμους, να συνταχθούν με το ΟΧΙ, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στη μεγάλη ταξική νίκη των εργαζομένων και του λαού μας, σε αντίθεση με τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και στις ομοσπονδίες που συντάχθηκαν με τις δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ ή έμειναν «άφωνες», εισέπραξαν την απαξίωση και την απομόνωση από τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας συνεχίζεται και το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της εργατικής πάλης για τα δικαιώματά μας, η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τη λαϊκή δυναμική και να μην υποχωρήσει απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, να επιταχύνει την υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και να προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, στην εφαρμογή της νομιμότητας στο χώρο των ΜΜΕ, στο χτύπημα της διαπλοκής και των προνομίων της ολιγαρχίας και στην ικανοποίηση των οξύτατων λαϊκών, εργατικών και κοινωνικών αναγκών.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/8-7-2015

δημοσίευσε ...