Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αλαζονική άσκηση εξουσίας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και η πρόεδρος του Στέλλα Τζανίνη, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Βλάχο στην προχθεσινή συνεδρίαση (20/7/2015).
Προφανώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής ευρισκόμενος σε σύγχυση μπέρδεψε τις συμφωνίες και τις αποφάσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων με το συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του.

Ενημερώνουμε τον κ. Βλάχο ότι οι αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι συμφωνίες που κλείνονται μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων δεν μπορούν και δεν γίνονται δεσμευτικές για τα συνδικαλιστικά όργανα, που ενεργούν με κριτήριο την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που απεύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής προς το Σύλλογο Εργαζομένων και την πρόεδρο Στέλλα Τζανίνη, φανερώνουν αλαζονική εκμετάλλευση της δύναμης της εξουσίας την οποία και επικαλέστηκε καθώς και υπέρμετρο δογματισμό στο «νόμος και τάξη».

Προφανώς η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής να μην ήθελε να «εκτεθεί» υπέρ του «ΝΑΙ» ή του «ΟΧΙ» κρατώντας …ουδέτερη στάση, ωστόσο αυτό δεν αφορά τους εργαζόμενους. Η ανάρτηση του πανό στο δημαρχείο ήταν συνδικαλιστική δράση εργαζομένων στο πλαίσιο και της απόφασης – κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ (αρ.πρωτ. 750/30-6-2015) προς τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κοινωνία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι αποφασίζουν τη δράση τους χωρίς τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων ή της εργοδοσίας και αυτό το απέδειξαν δημοκρατικά και περίτρανα με το ταξικό ΟΧΙ που μαζικά εξέφρασαν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αψηφώντας τους εκβιασμούς και τις απειλές που χρησιμοποίησε το εγχώριο και διεθνές οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο και τα συστημικά ΜΜΕ.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ συνεχίζει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα του ΟΧΙ μέχρι τη νίκη, που θα καταργεί τη μνημονιακή πολιτική και θα βάζει τέλος στη λιτότητα και την εξαθλίωση των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/ 24-7-2015

δημοσίευσε ...