Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Νέα Εγκύκλιος, Οδηγίες για ολοκλήρωσή της κατάταξης - διαπιστωτικής πράξης

Με εγκύκλιό του που έχει το χαρακτηρισμό ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ και θέμα «Επανασύσταση κλάδων και επαναφορά προσωπικού σύμφωνα με τα άρθρα 17 και 18 του ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α ́ 47 )», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος δίνει οδηγίες για την επαναφορά στο Δημόσιο του προσωπικού που είναι στη διαθεσιμότητα.

Όπως σημειώνει, «σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 17 του ως άνω νόμου, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής και δεν μετατάσσονται με βάση οριστικούς πίνακες διάθεσης παρατείνεται μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας στο φορέα που μετατάσσονται/μεταφέρονται».

Όσον αφορά στους υπαλλήλους που έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης «μετατάσσονται / μεταφέρονται υποχρεωτικά στις θέσεις των πινάκων αυτών (με την επιφύλαξη του άρθρου 19 και των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Η μετάταξη / μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην περίπτωση που υφίσταται κενή θέση, η μετάταξη / μεταφορά διενεργείται υποχρεωτικά σε αυτήν, άλλως σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση».

Για τους υπαλλήλους που περιλαμβάνονται σε προσωρινούς – τελικούς πίνακες διάθεσης, όπως υπογραμμίζει, «εφόσον έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω αναφερόμενη εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας, μετατάσσονται / μεταφέρονται με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η μεταφορά / μετάταξη θα γίνει στην κατηγορία, τον κλάδο και την ειδικότητα που προβλέπεται στους πίνακες αυτούς. Στην περίπτωση που υφίσταται κενή θέση, η μετάταξη/μεταφορά διενεργείται υποχρεωτικά σε αυτήν, άλλως σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση».

Από τους υπαλλήλους που δεν περιλαμβάνονται σε προσωρινούς, τελικούς ή οριστικούς πίνακες καθώς και όσοι δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη / μεταφορά στις Ανακοινώσεις του τέως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής (άρθρο 14) του ν.4325/2015, σύμφωνα με την εγκύκλιο Κατρούγκαλου, «επανέρχονται με πράξη επαναφοράς σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά ή σε εποπτευόμενους φορείς και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα. Όσοι από τους υπαλλήλους αυτούς υπηρετούσαν σε κλάδους που έχουν συνολικά καταργηθεί και δεν προβλέπεται η επανασύστασή τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν.4325/2015, επανέρχονται σε κενές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας υφιστάμενων κλάδων/ειδικοτήτων συναφών με τον κλάδο/ειδικότητα που ανήκαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον κατέχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα».

Αναφορικά με την καταγραφή του χρόνου της διαθεσιμότητας στη βαθμολογική εξέλιξη, αναφέρεται στην εγκύκλιο: «Όλοι οι υπάλληλοι με τη μετάταξη/μεταφορά τους ή την επαναφορά τους στη θέση που κατείχαν επανέρχονται στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 99 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) “Ο χρόνος της διαθεσιμότητας δεν υπολογίζεται για βαθμολογική εξέλιξη”. Όμως, στην περίπτωση που βάσει προσωρινής διαταγής ή απόφασης ασφαλιστικών μέτρων ή δικαστικής απόφασης οι υπάλληλοι παρείχαν ή παρέχουν υπηρεσίες, το διάστημα αυτό αναγνωρίζεται βαθμολογικά και μισθολογικά. Το ίδιο ισχύει και για όσους παρείχαν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατόπιν προσωρινής τοποθέτησης».

Ολόκληρη η εγκύκλιος ΕΔΩ

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...