Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π: Γεν. Συνέλευση μελών "όχι στο διαίρει και βασίλευε"



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2015
9.30 π.μ. - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ (ΡΕΤΣΙΝΑ 45)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η χώρα και ο λαός μας βιώνουν ένα ανελέητο και πρωτοφανή πόλεμο από την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ αλλά και από το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο, προκειμένου να αναγνωρίσουν ότι είναι αναφαίρετο και δημοκρατικό πρωτίστως δικαίωμα των λαών να ορίζουν  τις τύχες τους.

Για 100 ημέρες βρισκόμαστε στην καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης. Ο πολιτικός εκβιασμός των «εταίρων – τοκογλύφων δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επιχειρούν να επιβάλλουν στη χώρα στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση του λαού μας. Θέλουν να επιβάλλουν ένα νέο μοντέλο στην εργασία, που προσομοιάζει με σύγχρονη δουλεία.
Τα πρώτα θετικά βήματα της κυβέρνησης, που ήταν αιτήματα πάλης και αγώνων το προηγούμενο διάστημα, όπως η επαναπρόσληψη των απολυμένων, το φρένο στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, η κατάργηση της δήθεν αξιολόγησης προσωπικού και του προσχηματικού επανέλεγχου των συμβάσεων που οδηγούσαν σε χιλιάδες απολύσεις, βρίσκουν τη λυσσαλέα αντίδραση των ντόπιων και ξένων εκπροσώπων του κεφαλαίου.
Τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξαιτίας της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που με ιδιαίτερη ένταση οξύνθηκαν την μνημονιακή περίοδο, έρχεται η πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, που στήριξαν με τη στάση τους τις αντεργατικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, να τα διογκώσει επιχειρώντας να ιδιωτικοποιήσουν τομείς και υπηρεσίες των δήμων όπως αυτή της Καθαριότητας, με «άλλοθι» μνημονιακούς νόμους και μέτρα      
Την ίδια εικόνα βέβαια εμφανίζει και  ολόκληρο το εργασιακό τοπίο αφού η ανεργία παραμένει στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν εξανεμισθεί, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν καρατομηθεί και οι κοινωνικές δομές βρίσκονται λίγο πριν την κατάρρευση.
Η αντιμετώπισή τους απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις και αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων τους και όχι οι αποφάσεις να έρχονται ειλημμένες από «ψηλά» και οι εργαζόμενοι να τις «διεκπεραιώνουν».
Αυτή την κρίσιμη όμως στιγμή που χρειάζεται ενότητα και συντονισμός όλων των δυνάμεων της εργασίας, κάποιοι τα υπονομεύουν και προσπαθούν με ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια να διασπάσουν τη δύναμη του Σωματείο μας και να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε ομάδες, στήνοντας δικό τους «μαγαζάκι»,  για να εξυπηρετήσουν όμως ποιους; Κατ’ αρχήν τους ίδιους,  όπως είχαν πράξει τα προηγούμενα χρόνια που έχοντας την πλειοψηφία είχαν μετατρέψει το Σωματείο μας σε γραφείο ρουσφετολογικών και πελατειακών σχέσεων, πρωτίστως όμως για να εξυπηρετήσουν την Δημοτική Αρχή, όπως έπραξαν και με την προηγούμενη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια της.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Το «Διαίρει και βασίλευε» είναι επιδίωξη της κάθε Δημοτικής Αρχής και επιχειρεί να βρει πρόθυμους ανάμεσα μας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να είναι διαμελισμένοι, οι διεκδικήσεις μας να είναι καχεκτικές και οι αγώνες μας κατακερματισμένοι.
Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στους σύγχρονους «εφιάλτες» που προσπαθούν να μας διαλύσουν και να μας κάνουν εύκολη λεία στην εργοδοσία.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Ιούνη 2015 στις 9.30 το πρωί στο χώρο του Γκαράζ (Ρετσίνα 45) για να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το μέλλον μας.
 
       Για το Δ.Σ.
                               
 Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

 Μιλτιάδης Λουκίσας       Ανάργυρος  Φώτης

δημοσίευσε ...