Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δήμος Θεσσαλονίκης : Απέχουν από την υπερεργασία της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα

Το γεγονός της μη καταβολής των δεδουλευμένων των Κυριακών και Αργιών από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθώς και η έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας κατά την εργασία, ανάγκασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης να αποφασίσει την ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων από την υπερεργασία των Κυριακών και αργιών στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στη Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές που επιχειρούνται σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου του Σ.Ε.Δ.Θ αναφέρει:
 «AΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ.Θ.

            Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. λαμβάνοντας υπόψη του τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς και το γεγονός με τη μη πληρωμή των εξαιρέσιμων (εργασία τις Κυριακές και τις αργίες), από τον Φεβρουάριο και μετά, αποφάσισε σε συνεδρίασή του στις 10 Ιουνίου 2015, την προκήρυξη αποχής από τη εργασία τις Κυριακές, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

            Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει, ευθύνεται για τη μη πληρωμή των εργαζομένων, αλλά και για άλλα ζητήματα που χρίζουν λύσης, όπως η έλλειψη προσωπικού και η υγιεινή και ασφάλεια.

            Για τις όποιες δυσλειτουργίες δημιουργηθούν στην Καθαριότητα της πόλης, αποκλειστική υπεύθυνη είναι η Διοίκηση του Δήμου!

            Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις Διευθύνσεις Καθαριότητας να συμμετέχουν στη αποχή τις Κυριακές, κόντρα στους εκβιασμούς και τις απειλές.»

δημοσίευσε ...