Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ανατροπή και στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια, χάνει την απόλυτη πλειοψηφία η Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝ.ΑΝ.), πρώην ΠΑΣΚΕ, ενώ παρουσιάζουν πτώση όλες οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, εκτός από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ, οι οποίες αύξησαν πάνω από 35% τη δύναμή τους, λαμβάνοντας 106 από 78 ψήφους που είχαν στο προηγούμενο συνέδριο το 2012.

Πιο συγκεκριμένα:
Η συμμαχία ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ – Ανεξαρτήτων, από 246 ψήφους στους 457 ψηφίσαντες και ποσοστό 53,82% το 2012, έπεσαν στους 219 ψήφους από τους 538 ψηφίσαντες, παρουσιάζοντας πτώση πάνω από 13%. Η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, που είχε αποχωρήσει στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πήρε 117 ψήφους, καταλαμβάνοντας μεν τη δεύτερη θέση, με τον μικρότερο όμως αριθμό ψήφων που έλαβε ποτέ. Η ΔΑΚΕ, από 94 ψήφους και ποσοστό 20,56%, έπεσε στις 72 ψήφους και ποσοστό 13,38%, ενώ οι Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις από 33 ψήφους και ποσοστό 7,22% έπεσαν στις 23 ψήφους και ποσοστό 4,27%.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους και τους Σύνεδρους στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που παρά τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ιδιαίτερα από τους μηχανισμούς του συνδικαλιστικού και εργοδοτικού κατεστημένου, αύξησαν σημαντικά τις δυνάμεις τους, βάζοντας τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ, όπου στις νέες συνθήκες πρέπει να παλέψει για την επανάκτηση όλων των εργατικών κατακτήσεων που ξηλώθηκαν στη μνημονιακή περίοδο, για την απόκρουση των πιέσεων και των εκβιασμών των δανειστών και της ΕΕ-ΔΝΤ, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να είναι σίγουροι οι εργαζόμενοι είναι ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν και θα συνεχίσουν την πάλη τους για την ενότητα του κλάδου και για το βάθεμα της δημοκρατίας και τους αγωνιστικού-ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, παίρνοντας μέρους στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 30-04-2015

δημοσίευσε ...