Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο ν.4325/2015 για την αποκατάσταση αδικιών σε ΦΕΚ

Από το mail Χαρδούβελη και τις απολύσεις Μητσοτάκη στο νόμο Κατρούγκαλου

Ο επίπονος και πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων (Σχολικοί Φύλακες - Καθηγητές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - Καθαρίστριες Υπ.Οικ.) που μέσα σε μια νύχτα η υπόδουλη συγκυβέρνηση στους δανειστές Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τους πέταξε στον Καιάδα της ανεργίας βρίσκει δικαίωση από την κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Όσο κι αν κάποιοι μέχρι χθες ευελπιστούσαν ότι ο νόμος που ψηφίστηκε πλειοψηφικά μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ δεν θα γίνει ποτέ ΦΕΚ, ο 4325/2015 είναι πλέον πραγματικότητα.

Σαφώς και ο νόμος αποκαθιστά ένα μέρος και όχι όλες τις αδικίες που προκλήθηκαν με διαταγή των τοκογλύφων δανειστών από τη νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εις βάρος των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προστιθέμενος και στη μη εφαρμογή των μέτρων του mail«Χαρδούβελη» και στην αποτροπή των χιλιάδων νέων απολύσεων «Μητσοτάκη» που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα, έρχεται να ικανοποιήσει βασικά αιτήματα του εργατικού κινήματος στο δημόσιο τομέα.

Η κατάργηση της εφεδρείας – διαθεσιμότητας, η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, η τακτοποίηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, η κατάργηση της δήθεν αξιολόγησης και του προσχηματικού επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ που στόχευαν σε νέες χιλιάδες απολύσεις, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και αυταρχικών προβλέψεων του Πειθαρχικού Δικαίου, η κατάργηση των ποινικών κυρώσεων στους αιρετούς που δεν ασκούν όλα τα ένδικα μέσα στις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους και μετατρέπουν τη σχέση εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, ήταν αιτήματα και αντικείμενο αγωνιστικών κινητοποιήσεων την προηγούμενη περίοδο που με το ν.4325/2015 βρίσκουν δικαίωση.

Ο αγώνας δε σταματά εδώ, συνεχίζεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις αξίες της συλλογικότητας της συνδικαλιστικής και πολιτικής πάλης, για την σταδιακή αποκατάσταση όλων των αδικιών και την επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που βίαια και αυταρχικά οι συγκυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατάργησαν.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και το ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών τους νόμων.

Συνεχίζουμε τους αγώνες και δεν αφήνουμε την κυβέρνηση να υποκύψει στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της Ε.Ε. της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ αλλά να εφαρμόσει τις προεκλογικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις, να προχωρήσει στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και στον δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, στη δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου και στην παραγωγική ανασυγκρότηση υπέρ του λαού και του τόπου.

δημοσίευσε ...