Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αισιόδοξη η «πρώτη» του ΜΕΤΑ – Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση στο Δήμο Πατρέων.

Με το ποσοστό της αποχής να ξεπερνά το 50% πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πατρέων. Από τα 791 εγγεγραμμένα μέλη, στις εκλογές συμμετείχαν μόλις τα 403 στερώντας τρεις από τους εννέα αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί και πήραν μέρος στο προηγούμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Η πρωτοεμφανιζόμενη στις εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πατρέων, παράταξη του ΜΕΤΑ – Αυτ.Εν.Κίν. κατάφερε με τα δείγματα γραφής και από τη συμμετοχή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου να έρθει ψιλά στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων και να την αναδείξουν δεύτερη δύναμη με λίγους ψήφους διαφορά από την πρώτη ΔΑΣ

Το φαινόμενο της μεγάλης αποχής που παρατηρείται σε αρκετούς Συλλόγους και πρέπει να μας προβληματίσει, οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η απαξίωση των συνδικάτων από τους εργαζόμενους που κατάφερε σε ένα βαθμό να περάσει η απερχόμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με την αμέριστη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ και την γκεμπελίστικη προπαγάνδα τους.

Ενώ ο δεύτερος, που θεωρούμε ότι είναι και ο κυριότερος, είναι η λογική της ανάθεσης, του εφησυχασμού και της εκδούλευσης που καλλιέργησαν συγκεκριμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος στους εργαζόμενους προκειμένου να διατηρούν τις καρέκλες τους και να εξυπηρετούν προσωπικά, κομματικά και εργοδοτικά συμφέροντα.

Όπως μεγάλο προβληματισμό πρέπει να μας δημιουργεί και το γεγονός ότι μεγάλα ποσοστά αποχής παρατηρούνται σε αρχαιρεσίες που γίνονται μόνο για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ : 791

ΨΗΦΙΣΑΝ : 403

ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ : 25

ΔΑΣ : 102 (2 ΑΝΤ/ΠΟΙ)

ΜΕΤΑ – ΑΥΤ.ΕΝ.ΚΙΝ. : 97 (2 ΑΝΤ/ΠΟΙ)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : 95 (1 ΑΝΤ/ΠΟΣ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ : 80 (1 ΑΝΤ/ΠΟΣ)

δημοσίευσε ...