Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κοινή δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση και του Βασίλη Γκιτάκου επικεφαλής του ΜΕΤΑ ΟΤΑ

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδας» θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Η νομοθέτηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και από τη νέα κυβέρνηση, σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της βουλής δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και θα πρέπει να αποφεύγεται.
            2. Όσον αφορά όμως την ουσία της, εμείς δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα, αν αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους λεγόμενους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφεί νέου μνημονίου και

3. Τα αποθεματικά αυτά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και για την κανονική πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.

Μοναδική τέλος απάντηση στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των διεθνών τοκογλύφων και της ΕΕ είναι να μην υπάρξει καμιά υποχώρηση και η κυβέρνηση να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει ο ελληνικός λαός, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να στηριχτεί στη δύναμη και την αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα, προχωρώντας, αν χρειαστεί, ακόμη και σε στάση πληρωμών και βέβαια στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της, προτάσσοντας πρώτα τις ανάγκες του λαού και όχι των δανειστών και των τοκογλύφων.

Αθήνα 21/04/2015

Ο Γιώργος Χαρίσης και Βασίλης Γκιτάκος είναι συνδικαλιστές από το χώρο των ΟΤΑ.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΕΔΩ

δημοσίευσε ...