Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π: με προβλήματα το ταμείο του Σωματείου



Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τηρώντας την υπόσχεση μας ότι θα σας κοιτάμε στα μάτια και θα σας λέμε πάντα την αλήθεια, οφείλουμε ως νεοεκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να σας ενημερώσουμε για την κακή οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε (επιτέλους) από την απερχόμενη διοίκηση, η οποία με διάφορους τρόπους και προφάσεις σκόπιμα χρονοτριβούσε στην παράδοση των οικονομικών στοιχείων και του αποθεματικού του ταμείου του Σωματείου.
Ενέργεια στην οποία ήταν υποχρεωμένη να έχουν προχωρήσει από τον Νοέμβριο του 2014, αλλά τελικά κάτω από τη δική σας πίεση και την ψήφο εμπιστοσύνης που μας δώσατε στις πρόσφατες εκλογές, αναγκάστηκαν να πράξουν τώρα.


Η οικονομική κατάσταση του ταμείου του Σωματείου που παραλάβαμε, όπως αναφέραμε, είναι τραγική αν σκεφτεί κανείς ότι στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι και το Μάρτιο του 2015 που είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση η απερχόμενη διοίκηση (Β. Αγουλέα – Γ. Κεχαγιά – Ιωαν. Λαγονίκα) τα έσοδα από τις εισφορές των μελών είναι 14.560 ευρώ και το αποθεματικό που μας παρέδωσαν είναι 850 ευρώ τα οποία μάλιστα δεν ήταν αρκετά ούτε για να αποπληρώσουμε το χρέος των 1.100 ευρώ που άφησαν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.



Τα δε παραστατικά (αποδείξεις, εντάλματα κλπ) χρίζουν ιδιαίτερων διευκρινήσεων που περιμένουμε ότι θα πάρουμε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τρίτης 5 Μαΐου 2015, εφόσον είναι παρόντα όλα τα μέλη και δεν συνεχίσουν την τακτική της εσκεμμένης απουσίας που τήρησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.



Τα μέλη του Δ.Σ. σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε δικαστές ούτε πολύ περισσότερο τιμωροί, ωστόσο όμως είναι υποχρέωση μας όλοι οι συνάδελφοι να έχουν γνώση στο που δαπανούνται οι οικονομικές εισφορές που παρακρατούνται από τη μισθοδοσία τους για τη λειτουργία του Σωματείου.



Υπό αυτή την έννοια το Διοικητικό Συμβούλιο επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να μην υπάρχουν μαύρα σύννεφα και σκιές για κανέναν συνάδελφο και πρωτίστως να επαναφέρουμε την αξιοπιστία του ίδιου του Σωματείου που το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τακτικές που εφαρμόστηκαν δοκιμάστηκε.



Το Δ.Σ θα συνεχίσει τις επισκέψεις στους χώρους εργασίας που ξεκινήσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας καταγράφοντας τα προβλήματα και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε λόγω των εορτών και αδειών του Πάσχα, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γ. Μώραλη για θέματα κυρίως αναξιοκρατίας και αδικιών που παρατηρούνται  καθώς και συνθηκών εργασίας. 

δημοσίευσε ...