Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο δήμαρχος Καισαριανής έγινε μέλος του σωματείου μας και εμείς δεν το γνωρίζουμε!

Είμαστε παραμονή των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αυτά που συμβαίνουν στο δήμο μας δεν έχουν προηγούμενο! Ο δήμαρχος από χθες κυκλοφορεί με μια ανακοίνωση της παράταξης μας στο χέρι και με τον τρόπο του προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους, να διαστρεβλώνει τις θέσεις μας και να μιλά ακόμη σε συγκεντρώσεις εργαζομένων, όπως έγινε σήμερα στα συνεργεία του δήμου.

 Ούτε και εμείς δεν είχαμε φανταστεί τον φόβο και την ανασφάλεια που επικρατεί… στο «αντίπαλο» στρατόπεδο και βέβαια δικαιολογημένα.

Δεν χρειάστηκαν ούτε τρεις μήνες από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής Αρχής, όταν η ΔΑΣ σήμανε συνδικαλιστικό «σιωπητήριο»! Ξαφνικά, τα πράγματα από «κακά» έγιναν «καλά», από το δόγμα της «μηδενικής» ανοχής περάσαμε στην πλήρη εργοδοτική υποταγή!

Γιατί άραγε ανέχεται η ΔΑΣ αυτές τις παρεμβάσεις; Γιατί, ενώ αυτά γίνονται, ο δήμαρχος σιγοντάρεται από συνδικαλιστές της, αντί να καταγγέλλεται;

Εμείς για την επιστράτευση όλου του κομματικού μηχανισμού και κυρίως της διοίκησης του δήμου μια ερμηνεία μπορούμε μόνο να δώσουμε: «ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ(;)», και αυτό από μόνο του, αν ήμασταν χαιρέκακοι, θα μας ικανοποιούσε, γιατί δείχνει ότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη(;). Γιατί ξέρουν και οι ίδιοι ότι άλλα λέγανε πριν, και άλλα κάνουμε τώρα: και η δημοτική Αρχή και η ΔΑΣ, σε αγαστή συνεργασία μαζί.

Τα ερωτήματα όμως που θέσαμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση παραμένουν: Τι γίνεται με τις απλήρωτες και χαμένες υπερωρίες, τι γίνεται με την απλήρωτη εργασία των εργαζόμενων στην ΚΟΙΝΣΕΠ, στο τ. ΛΑΕΚ, τι γίνεται με την τριτοκοσμική κατάσταση στα συνεργεία, τι γίνεται με τον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας κ.λπ.;

Ο δήμαρχος που θήτευσε και συνδικαλιστής στη ΔΕΗ πρέπει να γνωρίζει ότι η «εθελοντική» εργασία που κατά κόρον χρησιμοποιείται στην ΚΕΔΗΚ, στα απλά ελληνικά σημαίνει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Οι παρεμβάσεις του στα τεκταινόμενα του σωματείου σημαίνουν εργοδοτική παρέμβαση και έρχεται σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του, ότι δηλ. αυτός δεν θα παρεμβαίνει στη λειτουργία του σωματείου, ενώ η ανοχή της από τη ΔΑΣ σημαίνουν εργοδοτικό συνδικαλισμό!

Υ.Γ Εκτός αν ο Δήμαρχος έκανε αίτηση και έγινε… μέλος του σωματείου μας και εμείς δεν το πήραμε είδηση!!!
Καισαριανή, 31 Μάρτη 2015

δημοσίευσε ...