Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑ – ΟΤΑ: Συνδικαλιστικό κίνημα ζωντανό, μακριά από τη λογική της ανάθεσης


Επισφράγισμα των αγώνων και της αντίστασης των εργαζομένων και μεγάλου μέρους της κοινωνίας της τελευταίας τετραετίας ήταν η ανατροπή της υπόδουλης συγκυβέρνησης στους δανειστές και τα μνημόνια, που συντελέστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο αγώνας όμως ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και στη σκληροπυρηνική στάση και πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. της Ε.Κ.Τ. του ΔΝΤ και πρωτίστως στη κυνικότητα της Γερμανικής κυβέρνησης που αδιαφορούν για τη βούληση του ελληνικού λαού να αποδεσμευτεί από τα μνημόνια και τις καταστροφικές επιπτώσεις τους σε εργαζόμενους και κοινωνία, απαιτεί σταθερή πολιτική βούληση αλλά και ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων.
Απαιτεί συνδικαλιστικό κίνημα μαχητικό, μακριά από τη λογική της ανάθεσης που καλλιέργησαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, που θα στηρίξει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι σε όφελος των εργαζομένων, του λαού και της χώρας και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια υπαναχώρησης ή σε ενέργειες και μέτρα που θα έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις και τις θέσεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στέκεται με κριτική διάθεση στις διακηρύξεις, αποφάσεις και μέτρα που θα κληθεί να πάρει η νέα κυβέρνηση και όπως και τα προηγούμενα χρόνια έπραξε, θα συνεχίσει να παλεύει στην πρώτη γραμμή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, όχι μόνο για να αποκατασταθούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις που χάθηκαν στα χρόνια της μονόπλευρης πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και για τη διεύρυνση τους.
Η απόφαση της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...