Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Παράνομη η σύνθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της Αττικής

Ως «μη νόμιμες» καταγγέλλει τις αποφάσεις για τους διορισμούς υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Αττικής (βάσει του άρθρου 5 του Ν. 3584/07) από τον τέως γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγέλακα ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. Σύμφωνα με το ανωτέρο άρθρο, σε κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ο γενικός γραμματέας κάθε αποκεντρωμένης διοίκησης διορίζει τρία άτομα, πέραν των εκλεγμένων. Τους «διορισμούς» ο τέως γραμματέας τους έκανε στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Γιατί είναι παράνομοι οι «διορισμοί»

 Βάσει της αλληλογραφίας μεταξύ ΠΕΔΑ – Αποκεντρωμένης Αττικής και του άρθρου 5 του Ν. 3584/07 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων), ναι μεν ο γενικός γραμματέας διορίζει, ωστόσο -όπως αναφέρεται ρητά στην παράγραφο (5α) του συγκεκριμένου άρθρου- γίνεται «μετά από γνωμοδότηση της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων», και στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΕΔΑ (όπως μετονομάστηκε ελέω «Καλλικράτη» η ΤΕΔΣΚΝΑ). Κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο άρθρο 7, παράγραφο 4, του ίδιου νόμου, «εάν η γνώμη της ΤΕΔΚ, κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του άρθρου 5, δε δοθεί εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) αφότου περιέλθει σε αυτήν το σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, ο ορισμός των υπαλλήλων των ΟΤΑ γίνεται από αυτόν».
Κοιτώντας την αλληλογραφία ΠΕΔΑ – Αποκεντρωμένης Αττικής, διαπιστώνει ότι το έγγραφο του τέως γραμματέα, μέσω του οποίου ρωτά την ΠΕΔΑ για να γνωμοδοτήσει για τους τρεις υπαλλήλους που θέλει να διορίσει, ναι μεν υπεγράφη από το Μ. Αγγέλακα στις 31-12-14, ωστόσο, παρελήφθη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής στις 20 Ιανουαρίου 2015, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση δηλαδή (άραγε γιατί;) και τρεις ημέρες προτού τοποθετήσει τους «διορισμένους» ο τέως γραμματέας Αποκεντρωμένης Αττικής. Συνεπώς, και εδώ έκνομη ενέργεια, αφού δεν τηρήθηκε η προθεσμία που δίνει ο νόμος
πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...