Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΑ-OTA : Οι συμμαχίες οικοδομούνται με συνέπεια και συνέχεια

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου προχώρησε σε έφεση κατά απόφασης κύριας αγωγής που δικαιώνει δύο εργαζόμενους του δήμου, και μετατρέπει τη σχέση εργασίας τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Θα περιμέναμε διαφορετική αντιμετώπιση από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου που από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του συμπαρατάχθηκε με τον αγώνα των εργαζομένων και πρωτοστάτησε από την μεριά των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΑΝΥΠΑΚΟΗ των μνημονιακών μέτρων της κυβέρνησης που αφορούσαν την «αξιολόγηση» με υποχρεωτική ποσόστωση των εργαζομένων και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και στόχευαν σε απολύσεις εργαζομένων και διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου.

H αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική και η πολιτική ανυπακοής στα μνημονιακά μέτρα, δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά, πρέπει να είναι συνολική και να έχει συνέχεια, αν θέλουμε να οικοδομούμε σταθερές συμμαχίες.

Για το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ αποτελεί θέση αρχής η μόνιμη και σταθερή εργασία και στηρίζει τους αγώνες που διεκδικούν και υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία.

Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε ενημέρωση μπορεί να είχε η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου και προχώρησε σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, περιμένουμε την ανάκλησή της.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου ΕΔΩ και την ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...