Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ευρωπαίοι συνδικαλιστές αλληλέγγυοι στον ελληνικό λαό και στον ΣΥΡΙΖΑ

Διακήρυξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκιμασίας των παρεμβάσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνδικαλιστών (TUNE), που συνεδρίασε χθες και σήμερα (7-8 Ιανουαρίου) στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, GUE/NGL.
Στη διακήρυξη καλείται το ευρωπαϊκό και διεθνές εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς εις βάρος του ελληνικού λαού και να αντιδράσει συντονισμένα σε οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης ή ανατροπής του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών.
Ακολουθεί το κείμενο της διακήρυξης του TUNE στα ελληνικά και στα αγγλικά.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνδικαλιστών (TUNE)
Για την κατάσταση στην Ελλάδα
7 -8 Ιανουαρίου 2015

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνδικαλιστών (TUNE), που πραγματοποιήθηκε στις 7 - 8 Ιαν 2015 στις Βρυξέλλες, δηλώνουμε:

• την πλήρη αντίθεσή μας στα προγράμματα λιτότητας που επιβλήθηκαν στους λαούς μας από την Ε.Ε., την τρόικα και κορυφαίες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- τα οποία προκάλεσαν περιττά και απαράδεκτα δεινά, καταστρέφοντας κοινωνικές κατακτήσεις, υπονομεύοντας την οικονομική ανάπτυξη, απειλώντας τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

• Την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στο ελληνικό εργατικό κίνημα, στα άλλα κοινωνικά κινήματα και στους συντρόφους μας στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις που επιδιώκουν να απελευθερώσουν τη χώρα τους από τη δικτατορία και τους εκβιασμούς της Τρόικας.

• Την πεποίθησή μας ότι μια νίκη της Αριστεράς στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

• Την καταδίκη με αγανάκτηση της αλαζονείας εκείνων που αρνούνται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα την κυβέρνησή του και οι οποίοι παρεμβαίνουν στην ελληνική εκλογική διαδικασία με εκστρατείες παραπληροφόρησης, τακτικές εκφοβισμού και απειλών.

Κατά συνέπεια, καλούμε το ευρωπαϊκό και διεθνές εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει τις απειλές και τακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά του ελληνικού λαού και να καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης ή παράκαμψης του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα συναντήσει τη συντονισμένη αντίδραση των συνδικάτων σε όλη την Ευρώπη.

πηγή : left.gr

δημοσίευσε ...