Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Με την επιδίωξη μέσα από τους αγώνες το 2015 η Αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα να φέρουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, το ΜΕΤΑ έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Παρασκευή το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, παρουσία πολλών μελών της από τις κλαδικές και τις νομαρχιακές επιτροπές. Ο γραμματέας της παράταξης Γιώργος Χαρίσης, μιλώντας στους παραβρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «ευχόμαστε ως ΜΕΤΑ μια αγωνιστική χρονιά και το 2015 να είναι η χρονιά της νίκης και της ανατροπής».
Μίλησε για την αισιοδοξία που αποπνέει στους εργαζομένους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, μια ενδεχόμενη «νίκη των λαϊκών δυνάμεων και της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές στις 25 του Γενάρη», νίκη που «μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα για να ανατραπούν τα μνημονιακά αντεργατικά μέτρα». Όπως υπογράμμισε, όμως, η νίκη αυτή από μόνη της δε φτάνει και δεν μπορεί να αποτελέσει ικανό παράγοντα για την ανατροπή των μνημονίων. «Πρέπει ταυτόχρονα το λαϊκό και εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα να βρεθούν ενεργά στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων, να στηρίξουν προοδευτικές ανατροπές, να ορθώσουν τείχος απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου και να απαιτήσουν βαθιές τομές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας».
Το συνδικαλιστικό κίνημα, είπε, πρέπει να διεκδικήσει την επαναφορά και τη διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων στον τομέα του εργατικού δικαίου, της συλλογικής διαπραγμάτευσης και της κοινωνικής ασφάλισης. Να παλέψει για την αποκατάσταση των αδικιών της μνημονιακής περιόδου με την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την επαναθεμελίωση σε νέες, πιο δίκαιες βάσεις του κοινωνικού κράτους με την πρόσληψη προσωπικού και την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών της υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης. Να αγωνιστεί για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και για την επανάκτηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, που αποτελούν βασικά εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το ΜΕΤΑ, όπως επισήμανε, θα κάνει κάθε προσπάθεια για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, για την ένταξη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας στα συνδικάτα και για την άρση της πολυδιάσπασης και του κατακερματισμού των συνδικάτων. «Για την ενοποίηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την ένταξη των ανέργων και των συνταξιούχων στις τάξεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας αντεπίθεσης του κόσμου της εργασίας απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου».
Τέλος ο Γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της παράταξης, τη Νατάσα και τη Δήμητρα για τις ετοιμασίες του μπουφέ, καθώς και την διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που φιλοξένησε την εκδήλωση στο χώρο της.

Για την ιστορία και τηρώντας την παράδοση, κόπηκαν ένα κομμάτι για το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, ένα για το ΜΕΤΑ, ένα τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και άλλο ένα για τους εργαζομένους στο Δημόσιο, ένα για τους διαθέσιμους και απολυμένους, ένα για τους συνταξιούχους και ένα για τη νεολαία. Το φλουρί έπεσε στους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στις συντάξεις τους.

δημοσίευσε ...