Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΜΕΔΠ: Ενημέρωση από τη συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με την Δημοτική Αρχή



Συνάδελφοι
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και σοβαρή περίοδο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει παρουσιάζοντας ως «σκληρή» τη διαπραγμάτευση που κάνει με τους δανειστές, που θα μας βγάλει από την κρίση και τα μνημόνια οδηγώντας την χώρα στην … «ανάπτυξη», ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζει νέα βάρβαρη επιδρομή με μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς και  τις συντάξεις καθώς και στα εναπομείναντα δικαιώματα μας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Αυγουλέας – Κεχαγιάς – Λαγωνίκα) συνεχίζοντας να δείχνουν ανευθυνότητα και αδιαφορία για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Δεκεμβρίου 2014), απουσίαζαν και μάλιστα χωρίς να ειδοποιήσουν και τα τρία παραπάνω μέλη του «ενιαίου» συνδυασμού, γεγονός που γίνεται τροχοπέδη στη λειτουργία του Σωματείου και κυρίως στη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Έχουμε ζητήσει από το απερχόμενο προεδρείο (πρόεδρο – γεν. γραμματέα) και την ταμία να γίνει οικονομικός απολογισμός και να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι – μέλη σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται το ταμείο του Σωματείου και τι υπόλοιπο χρημάτων υπάρχει. Αν νομίζουν ότι με την συνεχή απουσία τους ο οικονομικός απολογισμός δεν θα πραγματοποιηθεί, τους απαντάμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος να εκλαμβάνουν ως μειονέκτημα την υπομονή που έχουμε επιδείξει καθώς αυτή εξαντλείτε και υπάρχει και η νομική οδός αν επιμένουν στην απραξία τους.

Το γεγονός ότι δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ και ότι κρατούν ακόμα «μυστικό» το υπόλοιπο – αποθεματικό του ταμείου του Σωματείου, λειτούργησε αρνητικά ώστε το Δ.Σ. να προχωρήσουμε σε προγραμματισμό εκδηλώσεων λόγω των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων που έρχονται για τα μέλη μας και τις οικογένειες τους.

Στη συνάντηση που επεδίωξε το νέο προεδρείο και πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τέθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα αλλά και αυτά που χρονίζουν.

Κυρίαρχο θέμα ήταν αυτό του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων από Ι.Δ.Ο.Χ σε Αορίστου Χρόνου, που παρά τη δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων να απαγορεύσουν την είσοδο των ελεγκτών – επιθεωρητών στο Δημαρχείο και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή του επανελέγχου, οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι ο επανέλεγχος γίνεται «εξ’ αποστάσεως».

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο, άσχετα με την σχέση εργασίας του, μόνο του και να οδηγηθεί όπως θέλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση σε απόλυση. Η αντίσταση και η αγωνιστική αντίδραση θεωρείται δεδομένη από το σύνολο των εργαζομένων – μελών μας.

- Στα θέματα που έχουν να κάνουν με την μισθοδοσία  και τις υπερωρίες, υπήρξε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την έγκαιρη καταβολή τους.
-   Ζητήσαμε να επαναπροσδιοριστούν οι υπερωρίες σύμφωνα με  το άρθρο31 παρ.2 ν. 4258 που ισχύει για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία της καθαριότητας (30 ώρες Κυριακών και Αργιών – 30 ώρες απογευματινών).
- Συμφωνήθηκε να αποσταλεί  έγγραφο όπου σύμφωνα με το  άρθρο 31 παρ.3 ν.4258/2014 να αποτιμηθεί το γάλα που δεν έχει διανεμηθεί στους εργαζόμενους παρελθόντων ετών, σε χρήμα.
-   Να βρεθεί άμεση λύση για το σωστό καθαρισμό – πλύσιμο των οχημάτων – μηχανημάτων.
- Να απεμπλακεί η εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων από την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του Δήμου καθώς και να τηρηθεί το ακατάσχετο, γιατί η εκλογική αποζημίωση αποτελεί οφειλή του κράτους προς τους εργαζόμενους για συγκεκριμένη δεδουλευμένη εργασία και όχι έσοδο του Δήμου.  
-  Τέλος δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου δεν έχει καμία πρόθεση να ασκήσει συνδιοίκηση, η θέση μας είναι για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ευθύνη για τους εργαζόμενους που τους έχουν ανατεθεί αλλότρια καθήκοντα από αυτά της ειδικότητας που έχουν προσληφθεί, την έχει η ίδια η δημοτική αρχή, εξαιρουμένων φυσικά των εργαζομένων που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συνάδελφοι, η διάσπαση και ο κατακερματισμός των εργαζομένων είναι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση προκειμένου να μπορεί να περνάει τα αντεργατικά μέτρα σε βάρος μας. Το επόμενο διάστημα η συγκυβέρνηση εκτελώντας τις εντολές που παίρνει από τους δανειστές θα εντείνει την επίθεση προκειμένου να καταργήσει και τα εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που με αγώνες έχει κατακτήσει το εργατικό κίνημα.

Η «αξιολόγηση» ήταν μια ήττα για την κυβέρνηση που αναγκάστηκε μετά από τρεις παρατάσεις για την εφαρμογή της να την αποσύρει. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή και η ΑΝΥΠΑΚΟΗ που επιδείξαμε ήταν αυτό που κατάργησε στην πράξη την «αξιολόγηση». Ενωμένοι μπορούμε!

Δεν περισσεύει κανένας, χρειάζεται να είμαστε ΟΛΟΙ σε εγρήγορση και διαρκή επαγρύπνηση ώστε τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να μην περάσουν. Η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης και αυτών που την εφαρμόζουν  να ανατραπεί μέσα από τον δικό μας αγώνα, σωτήρες δεν υπάρχουν, ούτε μαγικές λύσεις.


ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Για το Δ.Σ

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΘΕΟΔ. ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ                                                   Β. ΓΚΙΤΑΚΟΣ

   
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

δημοσίευσε ...