Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το ΜΕΤΑ νομού Αχαΐας στηρίζει τους Δημάρχους που αντιστέκονται

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης κλήθηκε, για ακόμα μια φορά σε απολογία από τις Δικαστικές αρχές, για την άρνησή του να παραδώσει υπηρεσιακούς φακέλους υπαλλήλων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου και να οδηγηθούν σε απόλυση.

  • Η νομιμότητα των συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ έχει ήδη ελεγχθεί από Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακά Συμβούλια, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το ΑΣΕΠ, όταν οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία.  
  • Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπλέξει την διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων ΙΔΑΧ με τα πλαστά πτυχία και να στοχοποιήσει τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση , των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας στόχο έχει να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την τοπική αυτοδιοίκηση

  • Απαγορεύουν τις προσλήψεις, και ελαστικοποιούν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στους ΟΤΑ.
  • Διαλύουν τα υφιστάμενα, συνταγματικά και νομοθετικά αναγνωρισμένα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Απαξιώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική προστασία για παιδιά και ηλικιωμένους, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ), με στόχο την ιδιωτικοποίηση και τη νέα επιβάρυνση των πολιτών.

     Γι αυτούς τους λόγους στηρίζουμε το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, και όλους τους Δημάρχους που αντιστέκονται σε αυτή την καταστρεπτική πολιτική και με εντολή της κυβέρνησης καλούνται   στους εισαγγελείς .

     Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο την Πέμπτη 4/11/2014 στις 8.00 π.μ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της προκηρύσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν οι εργαζόμενοι τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη που θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα "διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" της μνημονιακής συγκυβέρνησης και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – 8.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε εφαρμογή της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου με αφορμή την κλιμάκωση της επίθεσης της συγκυβέρνησης τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια (άρθρο 42 του Ν.4250/2014) και την κλήση ως κατηγορούμενου του Δημάρχου Πάτρας, επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει τον επανέλεγχο και να γίνει συνένοχος στις απολύσεις, αποφάσισε τα πιο κάτω:

  1. Να προκηρύξει 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Αχαΐας.
  1. Την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ την Πέμπτη 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Πάτρας (Μαιζώνος 108). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στα Δικαστήρια.

Η έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στη Δημοτική Αρχή Πάτρας αλλά και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο το νέο κύμα απολύσεων είτε μέσω του επανέλεγχου μετατροπής των Συμβάσεων είτε της αξιολόγησης δομών και ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι στο χέρι μας να μην το επιτρέψουμε, αρκεί να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ για την ανατροπή των πολιτικών τους.

δημοσίευσε ...