Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δώρο στην τρόικα και τους εργοδότες η ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού και των συντάξεων

Λίγο πριν την οριστική της εκδίωξη από τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενόψει της ολοκλήρωσης της «τελικής συμφωνίας» με την Τρόικα, δίνει τα «ρέστα» της, εκτελώντας κάθε απαίτηση των δανειστών και των εργοδοτών.

Ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα της δώσουν «το φιλί της ζωής», ότι θα πάρει μια ανάσα μήπως καταφέρει να διασωθεί (έστω και για λίγο), σε συνδυασμό και με τα «πολιτικά παιγνίδια» που προσπαθεί να παίξει με την Προεδρική Εκλογή.

Η Κυβέρνηση σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την Τρόικα, ετοιμάζει εδώ και τώρα την ολοκληρωτική ισοπέδωση και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που μας έχουν απομείνει. Με πρόσχημα τη δήθεν «ολοκλήρωση του Μνημονίου», είναι ήδη στο συρτάρι το τελικό πακέτο της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής εξαθλίωσης με μέτρα που θα περιλαμβάνουν:

  • Νέα επώδυνη μείωση των κύριων συντάξεων έως και 30%, με αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους από το 2015, παρεμβαίνοντας βάρβαρα στους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων.  
  • Σφαγιασμό των κατώτατων συντάξεων, μέσω της πλήρους αναλογικότητας των εισφορών και αύξηση των ελάχιστων ετών ασφάλισης για τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 έτη. Αποτέλεσμα θα είναι ότι η κατώτατη σύνταξη που σήμερα είναι σε όλα τα Ταμεία με 15 έτη ασφάλισης 487 ευρώ, να πάει στα 280-310 και μάλιστα με 20 έτη ασφάλισης.
  • Νέο πετσόκομμα στο ΕΚΑΣ, με την καθιέρωση νέας κλίμακας εισοδηματικών κριτηρίων  
  • Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και θέσπιση του 62ου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ακόμα και κοινωνικά ευπαθών ομάδων
  • Συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, μέσω της κατάργησης των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και της απορρόφησής τους από το ΙΚΑ

Είναι φανερό ότι εργαζόμενοι – συνταξιούχοι και άνεργοι, όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά στο τελειωτικό χτύπημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων μας.

Μαζί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τις «αλλαγές» στο δικαίωμα της Απεργίας και τη βάρβαρη επίθεση στη συνδικαλιστική δράση και το Ν. 1264/82, η απερχόμενη Κυβέρνηση αφήνει πίσω της κοινωνικά συντρίμμια, γενίκευση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της φτώχειας.

Η πλειοψηφία όμως της ΓΣΕΕ, παρόλα αυτά εξακολουθεί την τακτική των χαμηλών τόνων, της ακινησίας και της γνωστής απουσίας από την προετοιμασία της Απεργίας και της συμμετοχής στους αγώνες.  

Αν εμείς από τα κάτω δεν αντισταθούμε γερά, συντονισμένα και αγωνιστικά θα μας εξοντώσουν οριστικά.


ΛΕΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ



Αθήνα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
πλ. Κλαυθμώνος - ώρα 11.00
Το
ΜΕΤΑ καλεί στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
των Σωματείων, Χαυτεία - ώρα 10.30

  • Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή Word, ΕΔΩ.

δημοσίευσε ...