Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Άλλο ένα δυστύχημα με θύμα εργάτη καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών

Μοιραία αποδείχτηκε η πρωινή αποκομιδή των απορριμμάτων για 49χρονο συνάδελφο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά την ώρα της εργασίας του.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 7.00 το πρωί, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρόνος έπεσε στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, την ώρα που ο άτυχος συνάδελφος εκτελούσε την εργασία της αποκομιδής απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο συνάδελφος, εργάτης καθαριότητας έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που καθημερινά εκτεθειμένοι σε δεκάδες κινδύνους, χάνουν τη ζωή τους εκτελώντας υπεύθυνα τα καθήκοντα της εργασίας του αλλά η εθελόδουλη κυβέρνηση στους δανειστές, προσπαθεί να τους παρουσιάσει ως διεφθαρμένους, επίορκους και καλοπληρωμένους εργαζόμενους, υπεύθυνους για την κρίση, που πρέπει να απολυθούν.
Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ εκφράζει την θλίψη και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου.
Η ανακοίνωση της ε.ε. της  ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει :
 Άλλο ένα θύμα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την ώρα της εργασίας θρηνεί ο κλάδος των Δημοτικών Υπαλλήλων.
Τραγικό θάνατο βρήκε εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών κατά την ώρα του καθήκοντος λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, όταν τζιπ ιδιώτη ξέφυγε της πορείας του παρασύροντας στο θάνατο τον συνάδελφο.
Εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος που άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της εργασίας.
Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα ενός κλάδου που επιτελεί ένα βαρύ, δύσκολο και ανθυγιεινό επάγγελμα που πολλές φορές τα συστημικά Μ.Μ.Ε. αλλά κυρίως οι κυβερνώντες προσπαθούν να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων.

δημοσίευσε ...