Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Πειραιά : έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. ΣΟΜΕΔΠ



Μέλη του Δ.Σ. Σωματείου                                        Πειραιάς: 14/10/2014
Οδηγών-Μηχ/κων και Εργ/των
Δήμου Πειραιά

Το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα.
Αντί να μας απασχολεί το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων και η αντεπίθεση, για να υπερασπίσουμε ότι μας έχει απομείνει αλλά και να διεκδικήσουμε τα χαμένα από την μνημονιακή λαίλαπα της κυβέρνησης και των δανειστών, κατά των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, ακόμα και του δικαιώματος στην εργασία, με τις απολύσεις που προηγήθηκαν αλλά και τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που ακολουθούν (6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους), μας αναγκάζει η στάση του προεδρείου να πρέπει να λύσουμε θέματα που έπρεπε να είναι λυμένα από καιρό και να μην χρειάζονται ιδιαίτερες παρεμβάσεις για θέματα αυτονόητα όπως είναι η οικονομική διαφάνεια και η σωστή λειτουργία του Σωματείου Οδηγών – Μηχ/κών και Εργ/των του Δήμου Πειραιά.
Χωρίς να κυνηγάμε μάγισσες και φαντάσματα, καλέσαμε τα τρία μέλη (πρόεδρο – γραμματέα και ταμία) του προεδρείου  σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Δευτέρα 13/10/2014, προκειμένου να αποκατασταθεί η αντιπροσώπευση, η λειτουργία και πρωτίστως η αξιοπρέπεια του Σωματείου μας και των μελών του, ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ.
Οι συνάδελφοι του προεδρείου απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι ο «καημός» τους είναι μόνο η καρέκλα του προεδρείου και τα οφίτσια που εξασφάλισαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και διατηρούν με τη νέα. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι του προεδρείου, που έκαναν το καταστατικό του Σωματείου κουρελόχαρτο κατά τη διαδικασία των εκλογών, τολμούν τώρα να το επικαλούνται και να αξιώνουν να γίνουν τιμητές του.
Τους δίνουμε την ευκαιρία να το ξανασκεφτούν και να επανορθώσουν, αν πράγματι θέλουν να λειτουργήσουν ενωτικά και όχι διασπαστικά.
Επειδή ξαφνικά έγιναν θεματοφύλακες του καταστατικού, σύμφωνα με τις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρ. 13 «Συνεδριάσεις διοικητικού Συμβουλίου», τα κάτωθι υπογεγραμμένα, τέσσερα από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών- Μηχ/κων και Εργ/των του Δήμου Πειραιά: Θ. Κεραμμύδας, Β. Γκιτάκος, Μ. Λουκίσας και Αρ. Φώτης ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να αποκατασταθεί η αντιπροσώπευση, η λειτουργία και η αξιοπρέπεια του Σωματείου και των μελών του με θέματα,
Α) Επανεκλογή και ανασύσταση προεδρείου (από μονοπαραταξιακό σε αντιπροσωπευτικό)
Β) Ορισμός Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου (Διοικητικός – Οικονομικός Απολογισμός, Πρόγραμμα Δράσης)
Θοδωρής Κεραμμύδας                               Βασίλης Γκιτάκος
Μιλτιάδης Λουκίσας                                    Αργύρης Φώτης

δημοσίευσε ...