Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: «Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν» - ΟΧΙ στον προσχηματικό επανέλεγχο

Ακόμα και στον «επιθανάτιο ρόγχο» του πολιτικού της βίου, η υπόδουλη στους δανειστές κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που τους έχει υποσχεθεί, λεηλατώντας τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα προκειμένου να γίνουν θυσία στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου ιδιωτικού διεθνούς κεφαλαίου.



Ο υπουργός «Διοικητικής …Απορρύθμισης και Ηλεκτρονικής …Φακέλωσης» εκμεταλλευόμενος μέχρι κεραίας τη δύναμη της κυβερνητικής εξουσίας και ενεργώντας με υπέρμετρη αυταρχικότητα, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και τους αιρετούς που αντιστέκονται στην ερήμωση των υπηρεσιών και την κατάργηση τους, με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις προκειμένου να εφαρμοστεί με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου, σε βάθος εικοσαετίας.


Αφού κατέπεσε η άθλια προπαγάνδα του υπουργού και των εντεταλμένων ΜΜΕ για την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στο δημόσιο, που τους παρουσίαζαν ως διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους που συγκαλύπτουν τα πλαστά πτυχία εμποδίζοντας τον έλεγχο, άλλαξε  την τακτική του ο υπουργός και τώρα διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα «νίκης» για την κυβέρνηση και ηττοπάθειας στους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο κ. Μητσοτάκης εν μέσω πανικού, βαπτίζει τα απλά ενημερωτικά σημειώματα των ελεγκτών – επιθεωρητών ως επίσημες εκθέσεις, στέλνοντας  πέντε δημάρχους (της αριστεράς) στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ διαδίδει και ψευδώς ότι ο προσχηματικός επανέλεγχος διενεργείτε σε όλους τους υπόλοιπους από τους συνολικά 10 δήμους που ελέγχονται, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο σε ένα δήμο από τους δέκα (Δήμος Ασπροπύργου)κατάφερε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.



Η καθολική ΑΝΥΠΑΚΟΗ   των εργαζομένων με απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με τη «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο με νέα κριτήρια, που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά την επιβολή της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων, είναι η δυναμική απάντηση των εργαζομένων σε όλα τα αυταρχικά τεχνάσματα της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Μητσοτάκη που μπορεί να καταργήσει στην πράξη το νόμο και τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Οι εργαζόμενοι δεν θα μπουν στην ξεπερασμένη λογική της ανάθεσης, στο πότε θα πέσει η παραπαίουσα κυβέρνηση που ψάχνει απεγνωσμένα το «φιλί της ζωής» (ψήφο εμπιστοσύνης) για να συνεχίσει το καταστροφικό αντιλαϊκό και αντεργατικό της έργο, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα τους από την επόμενη κυβέρνηση.

Ο αγώνας για την κατάργηση του νόμου 4250/2014 αλλά και όλων των μνημονιακών νόμων και μέτρων που στέρησαν αυταρχικά και βίαια την εργασία χιλιάδων εργαζομένων (Σχολικοί Φύλακες, Καθαρίστριες Υπ.Οικ., Δημοτικοί Αστυνόμοι, εργαζόμενοι στα Υπουργεία, στην ΕΡΤ, στην κοκα κολα, στη Χαλκίδα και αλλού) είναι αγώνας που μας χρειάζεται όλους.

Οι απολύσεις και η ανεργία που χρησιμοποιείται ως μέσο χειραγώγησης και τρομοκράτησης από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, δεν ξεχωρίζει σε μόνιμους, αορίστου ή ορισμένου χρόνου εργαζόμενους, όπως δεν ξεχωρίζει και σε εργαζόμενους δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.



Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ στηρίζει τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη οι εργαζόμενοι του Δήμου Ασπροπύργου και του Δήμου Ρεθύμνης, οι οποίοι φέρονται  από το σώμα ελεγκτών – επιθεωρητών ότι είναι τα πρώτα «θύματα» που μπαίνουν στον ολετήρα του προσχηματικού επανέλεγχου, προκειμένου να βρεθούν οι 6.500 απολύσεις που έχει υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στους δανειστές.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α. και να δώσουν το αγωνιστικό παρών στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. - Λεωφ. Συγγρού 60).

Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν   
 ή εμείς ή αυτοί
                     
               Οκτώβριος 2014                              Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α/ΜΕΤΑ

η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η προκήρυξη της ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ


η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...