Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Καταργεί τα τροφεία ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την αντινεοφιλελεύθερη – αντιμνημονιακή αντίληψη της στη διοίκηση του δήμου κάνει διακριτή από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Δήμαρχος κ. Χρ. Βρεττάκος. Μετά την απευθείας σύγκρουση με την κυβέρνηση για τα θέματα της «αξιολόγησης» και τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που στοχεύουν στις απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου, καταργεί τα τροφεία στους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς.

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο  στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εχθές 21 Οκτωβρίου 2014, κατάργησε τα τροφεία στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η δική μας αντίληψη για τους παιδικούς σταθμούς είναι ότι αποτελούν κυψέλη προετοιμασίας για την ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών.
Η φιλοξενία των βρεφών και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα όλων, ζητούμενο που εμείς δεσμευόμαστε να φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε στο σχεδιασμό μας»

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις ενάντια στις, κατά παραγγελία υπουργού κ.Μητσοτάκη, απολύσεις 27 συναδέλφων, εργαζόμενων του δήμου, που παρά του ότι το ΑΣΕΠ δεν επέρριψε καμία ευθύνη στους εργαζόμενους για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην απόλυση τους. Οι εργαζόμενοι μέσα από κινηματικές διαδικασίες επισκέφτηκαν το ΑΣΕΠ και τον υπουργό Δ.Μ.Η.Δ προκειμένου να τους εκφράσουν την αντίθεση τους και τη διαμαρτυρία τους. Στις συναντήσεις εκτός του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων παρών ήταν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο δήμαρχος κ. Χρ. Βρεττάκος, η αντιδήμαρχος κ. Στ. Συρράκου και οι βουλευτές Β’ Πειραιά κ. Παν Λαφαζάνης, και η κ. Τζ. Βαμβακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Διαμ. Μανωλάκου από το Κ.Κ.Ε και η κ. Μαρία Γιαννακάκη από τη ΔΗΜΑΡ.

δημοσίευσε ...