Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Στον εισαγγελέα οι «ανυπάκουοι» στην μνημονιακή πολιτική, Δήμαρχοι, ως ύποπτοι για παροχή …εξηγήσεων


Με κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων που έφτασε στις 17/10 στο Δήμο Χαλανδρίου καλείται ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Εφετών στις 22 Οκτωβρίου. Διώκεται γιατί μετά από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου πρωτοστάτησε στο «εντέλλεσθε» των 20 Δημάρχων που εναντιώνονται στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που οδηγεί στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στους Δήμους.
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Πριν την κλήτευση του εισαγγελέα είχε προηγηθεί η «πραξικοπηματική ενέργεια» όπως είχε καταγγείλει ο Σ. Ρούσσος «ακύρωσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου ένας διορισμένος υπάλληλος της κυβέρνησης ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, περί της αξιολόγησης και μη επανελέγχου των συμβάσεων.»
Κατά συνέπεια ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κατηγορείται για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. Η δίωξη κατά του Δημάρχου βάλει ευθέως στην καρδιά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.
Στη χθεσινή (18/10/2014) Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, ήταν έκδηλη η διάθεση των μελών του Δ.Σ και των εργαζομένων για συμπαράσταση και στήριξη του Δημάρχου με συγκέντρωση των εργαζομένων στην εισαγγελία εφετών την Τετάρτη 22 Οκτώβρη 2014, ημέρα που έχει κληθεί ο Δήμαρχος κ. Σίμος Ρούσσος για να δώσει …εξηγήσεις.
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην οποία παρευρέθει και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Β. Γκιτάκος, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου, δεν είναι μόνο των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου και δύο – τριών δήμων ακόμα που ελέγχονται, αλλά είναι πρόβλημα που αφορά το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ενώ επεσήμανε ότι κινήσεις που διαχωρίζουν το πρόβλημα σε μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους, είναι κινήσεις που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και πρωτίστως την κυβέρνηση, που μας θέλει διαμελισμένους, δημιουργούν ψευδαισθήσεις εφησυχασμού και παροπλίζουν ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων από τον ενωτικό δρόμο του αγώνα που όλοι πρέπει να βρεθούμε, για την ακύρωση στη πράξη του εκτρωματικού νόμου 4250/2014.
Την προηγούμενη Τρίτη 14 Οκτώβρη είχε κληθεί και έδωσε …. εξηγήσεις στην εισαγγελία Πειραιώς ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωαν. Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης, ενώ έχει κληθεί να δώσει …εξηγήσεις στην εισαγγελία και ο Δήμαρχος της Λάρισας κ. Καλογιάννης.
Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης σε κατάσταση πανικού και σε όσο πολιτικό χρόνο τους απομένει, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα όσο κι αν ξεφεύγουν από τα όρια της δημοκρατίας προκειμένου να χειραγωγήσου τους αιρετούς και τους εργαζόμενους στην μνημονικακή πολιτική που εφαρμόζουν.
Χρέος μας να ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ το χρόνο τους. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, μαζί με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν.
Στοιχεία από avgi.gr

δημοσίευσε ...