Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                        
Αγία Βαρβάρα 9/10/2014

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου που εργάζονται στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας, συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι.

Συνεχίζουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσαν οι «ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΒ» αντί της καταβολής των δεδουλευμένων τους να εισπράττουν εμπαιγμό από τη δημοτική αρχή αλλά και απαξίωση του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν από την ηγεσία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας που αντί να στηρίζει τον αγώνα τους, το προεδρείο του Σωματείου τον υπονομεύει.

Η συντεχνιακή και μικροπαραταξιακή αντίληψη της ηγεσίας του Σωματείου, να τους διαχωρίζει ως υποδεεστέρους εργαζόμενους και να μην τους εντάσσει στη δύναμη των μελών του Σωματείου με ίσα δικαιώματα, λειτουργεί ανασταλτικά στην μαζικότητα των κινητοποιήσεων και ευνοεί τις εργοδοτικές και κυβερνητικές δυνάμεις, που θέλουν πολυδιασπασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα και κατακερματισμένους τους εργατικούς αγώνες.

Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης, που τελούν υπό εργασιακή ομηρία αγωνίζονται για τα αυτονόητα, την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση» συμπαρατάσσεται και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήμτα των απλήρωτων εργαζομένων στη ΔΗΚΕΑΒ και καλούμε το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας να πράξει το ίδιο. Τα προβλήματα δεν διαχωρίζουν μόνιμους, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση» καλεί την ηγεσία του Σωματείου να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΗΚΕΑΒ να καλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του Δήμου για να αποφασίσουν πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συλλογικά τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων. Να περιφρουρήσει τον αγώνα των εργαζομένων από τυχόν εκφοβισμούς και απειλές που στόχο έχουν την καταστολή των αντιδράσεων και τον αποπροσανατολισμό τους.

Τέλος, καλούμε την ηγεσία του Σωματείου να απεγκλωβιστεί από συντεχνιακές και μικροπαραταξιακές αντιλήψεις, να προχωρήσει σε ουσιαστική Καταστατική Συνέλευση για την ένταξη όλων των εργαζομένων στο Σωματείο.

Ο κοινωνικός – εργασιακός αυτοματισμός είναι εργαλείο που χρησιμοποιεί η εργοδοσία και η κυβέρνηση,

εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη ενότητα κι αγώνα.

9/10/2014

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

των Απλήρωτων Εργαζόμενων της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

   Οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, παραμένουμε απλήρωτοι για δύο και τρείς μήνες, ενώ ενδέχεται το διάστημα καταβολής των δεδουλευμένων μας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, εξαρτώμενο από τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς την Επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι όμως παρά του ότι παραμένουμε απλήρωτοι στερώντας από τις οικογένειες μας τα απαραίτητα και αδυνατώντας να φανούμε συνεπείς στις οικονομικές μας υποχρεώσεις (φροντιστήρια παιδιών-πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ – χαράτσια, υπερφορολόγηση κλπ), προσφέρουμε καθημερινά και υπεύθυνα τις υπηρεσίες μας σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου,              

Σε συνάντηση που είχαμε οι εργαζόμενοι με τον Δήμαρχο κ. Γ. Καπλάνη απέφυγε να δεσμευθεί, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Το θέμα τέθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αγίας Βαρβάρας, ζητώντας την επιπλέον ενίσχυση της χρηματοδότησης της ΔΗ.ΚΕ.Α.Β., ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο μισθοδοσίες στο ταμείο της Επιχείρησης, για να είναι εξασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι (σε περίπτωση καθυστέρησης των επιχορηγήσεων ).

Η Δημοτική Αρχή όμως προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες της, αποφάσισε γενικά και αόριστα ότι θα «προσπαθήσει» να υπάρχει έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας μας.

Μέσα από επανειλημμένες συναντήσεις με το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, στο οποίο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κατ’ επιλογή της πλειοψηφίας του δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής, ζητήσαμε την στήριξή του στα επικείμενα προβλήματά μας. Καταλάβαμε όμως ότι το προεδρείο του Δ.Σ. του Σωματείου βλέποντας τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στη συγκέντρωση, προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπονομεύσει και να καθυστερήσει σκόπιμα κάθε ενέργειά μας.

    Ακόμα και την ανακοίνωση – καταγγελία (υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία των εργαζομένων) που από κοινού με τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου συντάξαμε, με σκοπό να διανεμηθεί σε όλους όσους υποδείξαμε, αυτό πραγματοποιήθηκε μετά από ένα μήνα, με σκοπό να εκτονωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και να μην κοινοποιηθεί το πρόβλημα μας.

            Διεκδικούμε:

  1. την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
  2. την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας κάθε 10 του μήνα
  3. την άμεση υπογραφή των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς
  4. την ένταξη των κοινωνικών υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου.
  5. Την απορρόφηση όλων των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης σε οργανικές θέσεις του Ο.Ε.Υ.
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β

δημοσίευσε ...