Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων μας - 2/10/2014 Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α ν.Θεσσαλονίκης

Εκτός από την βία και τα χημικά των ΜΑΤ, η κυβέρνηση έχει επιλέξει και την τρομοκράτηση μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων προκειμένου να καταστείλει τις αντιδράσεις και να μειώσει τις αντιστάσεις για να έχει ελεύθερο το δρόμο προς την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει υποσχεθεί στους δανειστές.

Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη 2/10/2014 η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της αθωωτικής απόφασης των τριών συναδέλφωνστο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλοοι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της φιέστας του Φούχτελ με δημάρχους.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, γιατί στο πλαίσιο 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων με τον κ.Φούχτελ προετοιμάζονταν το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων καθώς και στις προσβλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του εντεταλμένου της καγκελάριου της Γερμανίας, κ. Φούχτελ, που δήλωσε ότι «την δουλειά που κάνουν 1000 εργαζόμενοι στη Γερμανία, στην Ελλάδα την κάνουν 3000 εργαζόμενοι» υπονοώντας ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι «τεμπέληδες» και πρέπει να γίνουν απολύσεις, κατά τα λεγόμενα του.

Μνημονιακοί αιρετοί ή οι επικοινωνιακά μη μνημονιακοί αιρετοί βρίσκονται συνομιλητές και συνεργάτες των μνημονιακών δυνάμεων «κατοχής», έτοιμοι να εκχωρήσουν βασικές αρμοδιότητες των δήμων στους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους και να καταργήσουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει το ακριβό τίμημα των ιδιωτικοποιήσεων. 

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους θα αποτρέψουν κάθε μορφή «μπίζνας» που έχει αναλάβει ο κ. Φούχτελ να φέρει σε πέρας στη χώρα μας, βρίσκοντας πρόθυμη την υπόδουλη κυβέρνηση αλλά κυρίως πρόθυμους αρκετούς αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στοχεύοντας στην επέλαση και την άλωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο εγχώριο ή ξένο.

Στάση Εργασίας από τις 12 έως το τέλος του ωραρίου έχει προκηρύξει για αύριο Τρίτη 2 Οκτώβρη 2014 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ εν όψη της εκδίκασης της υπόθεσης για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α νομού Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 – 12.00 μ.μ. έως τέλος ωραρίου

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τη νέα δίκη που πραγματοποιείται στους τρεις (3) συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων με τον Φούχτελ, το Νοέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη και οι οποίοι είχαν αθωωθεί πανηγυρικά πρωτόδικα, προκηρύσσει Στάση Εργασίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης.

Η Στάση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκη να πάρουν μέρος στη Συγκέντρωση Συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου).

Η δυναμική και μαζική παρουσία μας έξω από τα δικαστήρια είναι η μόνη απάντηση στη συνεχιζόμενη αυταρχική τακτική της συγκυβέρνησης που καθημερινά μετατρέπει τη δικαστική εξουσία σε εργαλείο καταστολής των αγώνων των εργαζομένων που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη και βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να σταματήσει η νέα δικαστική δίωξη ενάντια στους τρεις (3) αθώους συναδέλφους, να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη καθώς οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται και δεν καταστέλλονται.

δημοσίευσε ...