Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Εργαζόμενοι Δήμου Πειραιά: Με ενότητα κι αγώνα μπορούμε !


Πειραιάς 19/9/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,
Τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους από την αυταρχική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία κατασκευάζει νόμους προκειμένου να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει υποσχεθεί στην τρόικα δεν είναι ζητήματα που αφορούν «ολίγους» αλλά το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους.
Υπό αυτή την έννοια και με την σοβαρότητα των προβλημάτων που δημιουργεί η εφαρμογή του νόμου 4250 /2014 που αφορά την «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου,  οι διοικήσεις των πέντε Σωματείων Εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας έπραξαν το αυτονόητο και συναντήθηκαν προκειμένου να αποφασιστεί ενιαία αντιμετώπιση και δράση όλων των εργαζομένων του Δήμου

Μετά την λεπτομερή ενημέρωση που υπήρξε στη συνάντηση των μελών των Δ.Σ του Δήμου από τον συνάδελφο Βασίλη Γκιτάκο μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π. αποφασίστηκε ομόφωνα η οργάνωση και πραγματοποίηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκτακτης γενικής συνέλευσης – συγκέντρωσης όλων των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά προκειμένου από κοινού να ενημερωθούν για τον κανιβαλισμό που επιφέρει ο νόμος της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου μετατροπής των συμβάσεων και που θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την διάλυση των υπηρεσιών της.

Οι διοικήσεις δε των Δ.Σ. όλων των Σωματείων προκάλεσαν και συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μόραλη και τον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμο μας κ. Ταταρόπουλο όπου αφού εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα τους ζήτησαν να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων και να εκδώσουν πολιτική απόφαση αντίθεσης ως προς το νόμο 4250/2014 και τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εργαζόμενοι οι υπηρεσίες του δήμου και οι δημότες από την εφαρμογή του. Παρά την δέσμευση του δημάρχου ότι θα μας απαντούσε σε μία ημέρα, καμία απάντηση δεν έλαβαν τα μέλη των Δ.Σ των Σωματείων μέχρι και σήμερα. Απάντηση όμως η οποία πιστεύουμε ότι θα λάβουμε τη Δευτέρα αφού η δημοτική αρχή θα παρευρίσκεται στην Γενική Συνέλευση – Συγκέντρωση.

Ενώ όλα τα παραπάνω έγιναν μέσα σε κλίμα ενότητας, οι συνάδελφοι της ηγεσίας της επί τρία χρόνια διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά φαίνεται ότι σκέφτονται ακόμα συντεχνιακά και ιδιοτελώς. Κινήθηκαν διασπαστικά ως προς την ενότητα των εργαζομένων και υπονόμευσαν την ομόφωνη απόφαση που μόλις πριν λίγες ημέρες είχε παρθεί και είχαν συμφωνήσει και οι ίδιοι, προκηρύσσοντας έκτακτη γενική συνέλευση μόνο για τα μέλη του Συλλόγου τους για τη Δευτέρα 22/9/2014.

Τεχνηέντως όλο το διάστημα που μεσολάβησε και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των μελών των υπόλοιπων Σωματείων για ορισμό ημερομηνίας της κοινής συνέλευσης – συγκέντρωσης των εργαζομένων του Δήμου συνεχώς πρόβαλαν διάφορες δικαιολογίες.

Συνάδελφοι, επειδή

τα ζητήματα του κλάδου συνεχίζουν να είναι πολύ σοβαρά και οξύνονται

οι συντεχνιακές τακτικές καθώς και ο κατακερματισμός των εργαζομένων είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί  η κυβέρνηση για να εφαρμόζει τις μνημονιακές εντολές της τρόικας,

και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι  στο στόχαστρο των απολύσεων, ρίχνοντας ήδη στον Καιάδα της ανεργίας συναδέλφους μας (Σχολικούς Φύλακες – Δημοτικούς Αστυνόμους) και έπεται συνέχεια στη βαρβαρότητα και τον αυταρχισμό της,

σας καλούμε να παρευρεθείτε ΟΛΟΙ στην συνέλευση - συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014  και ώρα 11.30 το πρωί, προκειμένου ενιαία να αποφασίσουμε και να αντιμετωπίσουμε  τους ανθρωποκτόνους νόμους που νομοθετεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα διαλύοντας τις υπηρεσίες των δήμων και τους μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε άνεργους και εξαθλιωμένους προς εκμετάλλευση.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ στη Συνέλευση – Συγκέντρωση
κρίνεται παραπάνω από απαραίτητη.

                                                 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
                                               
ή εμείς ή αυτοί

δημοσίευσε ...