Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Ευαισθησία» στους ιδιώτες δείχνει ο κ. Μπουτάρης

Ο «μποέμ» και «αντισυμβατικός» δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ονειρεύεται ένα δήμο στην υπηρεσία των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και που ορέγονται τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο κ Μπουτάρης προαναγγέλλει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών με τη φράση «οποιαδήποτε υπηρεσία του Δήμου είναι ανταγωνιστική προς τις επιχειρήσεις θα τη δώσουμε σε ιδιώτες».

Τώρα που είναι στην αρχή της δεύτερης θητείας του και σε απόσταση ασφαλείας από τις επόμενες εκλογές του 2019, ο κ Μπουτάρης προγραμματίζει την εκχώρηση βασικών υπηρεσιών στους ιδιώτες με πρώτο πιάτο τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά γυμναστήρια ενώ είναι σίγουρο πως αν του περάσει σε αυτά δεν θα αφήσει τίποτα απούλητο.

Το «μάρμαρο» αυτής της πολιτικής δεν θα το πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι του Δήμου που θα ανοίξει την πόρτα της απόλυσης, αλλά και οι χρήστες των υπηρεσιών που είναι οι δημότες Θεσσαλονίκης και κυρίως οι λαϊκές οικογένειες.

Ο κ Μπουτάρης είναι κυνικός. Δίνει επαίνους στην κυβέρνηση για «το σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων» κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι η περίφημη αξιολόγηση στόχο έχει τις απολύσεις και την κατάρρευση των υπηρεσιών . Η διάλυση των υπηρεσιών είναι αυτό που επιδιώκει το σύστημα κυβέρνησης- τρόικας- μνημονιακών δημάρχων για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα ότι έχει απομείνει στο δημόσιο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του υπενθυμίζει την υπαγωγή των δημοτικών υπηρεσιών στην αξιολόγηση της TASK FORCE και δηλώνει την πρόσληψη ιδιώτη -συμβούλου για την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό του δήμου Θεσσαλονίκης να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις και να χαλάσουν τα σχέδια του κ Μπουτάρη, να θυμίσουν στον κ. Δήμαρχο ότι,
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Σεπτέμβριος 2014                                      ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ σε  μορφή word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...