Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η «Aftodioikisi.gr» φερέφωνο του κ. Μητσοτάκη

Με έκπληξη διαβάζουμε τον πηχυαίο τίτλο σε άρθρο της ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Aftodioikisi.gr, ότι η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση κατά της «αξιολόγησης» και τον έλεγχο των πλαστών, συγκεκριμένα ο τίτλος είναι «ΑΔΕΔΥ: Όλοι στη συγκέντρωση για αξιολόγηση, έλεγχο πλαστών».


Διαβάζοντας όμως το άρθρο καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ που καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την αυριανή (11/9/2014) στάση εργασίας έξω από το Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-Υπ. Πολιτισμού, για το θέμα του προσχηματικού επανέλεγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ΙΔ.ΟΧ σε ΙΔ.ΑΧ. σε βάθος εικοσαετίας και με νέα κριτήρια που θέτει η μνημονιακή κυβέρνηση, προκειμένου να βγει άκυρη η μετατροπή και να γεμίσει η δεξαμενή των 6.500 απολύσεων εργαζομένων που έχει υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης και η υπόδουλη κυβέρνηση στην τρόικα.

Πουθενά μέσα στο κείμενο δεν αναφέρεται ότι η κινητοποίηση έχει να κάνει με αντίδραση των εργαζομένων κατά της επανεξέτασης των πτυχίων ή στην κάλυψη εργαζομένων που έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα για την πρόσληψη τους στο δημόσιο, που είναι μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη από τα γραφεία προσωπικού και οι παραβάτες που τυχόν βρίσκονται ήδη ελέγχονται πειθαρχικά.


Τεχνηέντως όμως η ιστοσελίδα και οι διαχειριστές της έβαλαν τίτλο που δεν αντιστοιχεί ούτε στο άρθρο, αλλά ούτε και στην πραγματικότητα, αναπαράγοντας την άθλια προπαγάνδα του υπουργού των απολύσεων και της μνημονιακής κυβέρνησης προκειμένου να «κερδίσουν» τις εντυπώσεις και να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον των εργαζομένων στο δημόσιο ενόψει μάλιστα και της σημερινής 10/9/2014 εξ αναβολής εκδίκασης της προσφυγής του υπουργείου κατά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.


Το ρόλο που έχουν παίξει οι εντεταλμένοι από την κυβέρνηση «ψιττακοί» τον γνωρίζουμε πολύ καλά, τον γνωρίζει επίσης και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που δοκιμάζεται κάτω από τα δεσμά των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, ζώντας σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης και δεν τους πιστεύει.


Ο ενιαίος και αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων θα δώσουν την απάντηση και στην κυβέρνηση και στα φερέφωνα της που δρουν για να εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Βασίλης Γκιτάκος


Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ



ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο των κινηματικών δράσεων ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των Συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου που σκοπό έχουν την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, καλεί τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων καθώς και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνουν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου την ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Μετά θα ακολουθήσει πορεία στο κτήριο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. – Λεωφ. Συγγρού 60). 
Συνάδελφοι,

Η νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη που ζητά  να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία εφαρμογής του Ν.4250/2014 δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως η κυβέρνηση θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων προχωρά σε αυταρχικές επιλογές με αποτέλεσμα να βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον αντιδημοκρατικό βούρκο. 
Με τους αγώνες μας ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων αποδείξαμε πως η κυβέρνηση και οι δανειστές τους οποίους υπηρετεί δεν είναι ανίκητοι. 
Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους  συναδέλφους να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες το επόμενο διάστημα. Να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία-Αποχή που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και στις Συγκεντρώσεις και Συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

δημοσίευσε ...