Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 23 Σεπτέμβρη 2014 απεργούμε – διαδηλώνουμε, η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Δυναμικά απαντάμε στην ποινικοποίηση των αγώνων μας από την αυταρχική κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά που χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη σαν εργαλείο για να καταστείλει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.
Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ έξω από τον Άρειο Πάγο στις 9.30 το πρωί που θα εκδικάζεται η υπόθεση των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Η κυβέρνηση αγνοώντας την θετική απόφαση του πρωτοδικείου για την αντισυνταγματικότητα της διαθεσιμότητας – απόλυσης, επιχειρεί να βρει ανταπόκριση από τον Άρειο Πάγο.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση που συνδέει τον αγώνα των καθαριστριών του Υπ.Οικ. με τον αγώνα όλων των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση, Σχολικών Φυλάκων, Καθηγητών Τεχνικής Εκπαίδευσης, εργαζόμενων στα υπουργεία και την ΕΡΤ. Και με μοναδικό αίτημα – απαίτηση να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω στη δουλεία τους.
Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτόν τον αγώνα δείχνει το δρόμο. Η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ-ΟΤΑ και πολλές άλλες ομοσπονδίες προχώρησαν άμεσα σε προκήρυξη νέας απεργίας –αποχής, αποκρούοντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.
Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει
το καταστροφικό της έργο αν δεν τη διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.
Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού Νόμου 4250/2014 για την «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
Η απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει τη διάθεση ΟΛΩΝ μας για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας για την επίλυση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών αιτημάτων μας όπως αυτά αναλυτικά καταγράφηκαν στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στα Απεργιακά Συλλαλητήρια την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014. Στην Αθήνα η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), στις 9.30 το πρωί όπου εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Τυχόν αρνητική έκβαση θα έχει επιπτώσεις και στις δικαστικές αποφάσεις των Σχολικών Φυλάκων.
Συγχρόνως, συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 από κάθε διαδικασία που αφορά στην «συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στην προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής με άλλα κριτήρια των σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου.

δημοσίευσε ...