Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Παραμένουν στην εργασία τους μέχρι νεωτέρας 20 σχολικοί φύλακες του Δ. Θεσσαλονίκης

Εκδικάστηκαν πριν από λίγη ώρα τα κύρια ασφαλιστικά μέτρα είκοσι σχολικών φυλάκων στο Δήμο Θεσσαλονίκης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι είκοσι σχολικοί φύλακες εργάζονταν το διάστημα αυτό με προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί στην εκδίκαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων. Θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.


Να υπενθυμίσουμε ότι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουνίου του 2014 συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις με ποικίλες διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις όλους αυτούς τους μήνες.
Ως μάρτυρες στην δίκη κατέθεσαν τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και ο δημοτικός σύμβουλος με την Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη Τρ. Μηταφίδης.

Ο Γ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ της παραμονής των σχολικών φυλάκων στα σχολεία τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν προβλήματα από την έλλειψή τους και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικατασταθούν από ιδιωτικούς φύλακες.

Από την πλευρά του ο Τ. Μηταφίδης που βρίσκεται σε κάθε δίκη στο πλευρό των σχολικών φυλάκων στην κατάθεσή του ως μάρτυρας υπεράσπισης δήλωσε ότι οι σχολικοί φύλακες είναι 10 φορές πιο αναγκαίοι τη φετινή χρονιά, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τα σχολεία με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν με τα βίας. «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν την ώρα της εργασίας τους να αναλαμβάνουν και τον ρόλο του σχολικού φύλακα», τόνισε και πρόσθεσε ότι στα σχολεία παρατηρούνται ήδη από τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς προβλήματα στην λειτουργία (ζημιές, κλοπές κ.ά.)

Πηγή: alterthess.gr

δημοσίευσε ...