Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνεχίζουν το αγώνα τους οι Δημοτικοί Αστυνόμοι στην πλ. Κλαυθμώνος – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 30 Ιουνίου 2014


Οι απολυόμενοι Δημοτικοί Αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουμε για 4η εβδομάδα την κατασκήνωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος διεκδικώντας την εξασφάλιση του δικαιώματός μας στην εργασία. Τόσες ημέρες έχουμε συναντηθεί με πλήθος παραγόντων, έχουμε ακούσει λόγια συμπαράστασης και ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά καμία ουσιαστική πρόταση για την εξεύρεση λύσης.

 Δεν βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε κάποιο ρουσφέτι, παλεύουμε μόνο για μια θέση εργασίας. Σε ηλικία άνω των 50 ετών, έχοντας υπηρετήσει 25 και πλέον χρόνια Δήμο Αθηναίων, και ελάχιστο χρόνο πριν τη συνταξιοδότησή μας, μας πετάνε στο δρόμο! Υπάλληλοι με δεκαετίες εμπειρίας, με την πλειοψηφία από εμάς σε θέσεις ευθύνης, ξαφνικά θεωρούμαστε ακατάλληλοι για εργασία!

Η πολυδιαφημισμένη κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε όσοι έχουν ηλικία άνω των 50 ετών να παραμείνουν αδιάθετοι και να οδηγηθούν τελικά στην απόλυση. Εξαιτίας των περιορισμών που τέθηκαν αποκλειστήκαμε από τις 2.300 θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία & τα Καταστήματα Κράτησης, δηλαδή από τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων που προκηρύχθηκαν, γεγονός που αναπόφευκτα μας οδήγησε εκτός των πινάκων διοριστέων, καθώς στις ελάχιστες εναλλακτικές θέσεις είχε δικαίωμα συμμετοχής το σύνολο των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων.

Δεν υστερούμε από τους υπόλοιπους σε μοριοδότηση ή τυπικά προσόντα. Μάλιστα είμαστε από τις ελάχιστες περιπτώσεις πρόσληψης στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό στη δεκαετία του ’80, αλλά μας αφαιρέθηκε η σχετική μοριοδότηση με «άνωθεν» εντολή, λόγω αυθαίρετης ερμηνείας των διατάξεων από τα συναρμόδια υπουργεία, και με το Α.Σ.Ε.Π. να δηλώνει άγνοια! Διεκδικούμε την επαναφορά της μοριοδότησής μας, που εξάλλου βεβαιώθηκε και από το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να παραμείνει πιστή στις συνεχείς εξαγγελίες της ότι δεν θα απολυθεί κανείς Δημοτικός Αστυνομικός. Ζητάμε την απορρόφησή μας στο Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα και με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών εργασίας για όσους θέλουν ελάχιστο χρονικό διάστημα να συνταξιοδοτηθούν. Λύση υπάρχει, το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση!

Απολυόμενοι Δημοτικοί Αστυνομικοί του Δήμου Αθηναίων

δημοσίευσε ...