Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Απάντηση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ στην ΠΑΣΚΕ-Συνεργασία.



Θα μπορούσε κανείς πολύ εύκολα να τους αγνοήσει και να μην ασχοληθεί με το τι λέει και τι πράττει η εμποτισμένη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, γραφειοκρατική ηγεσία της «ΠΑΣΚΕ – Συνεργασίας» στον ΕΣΔΝΑ,  όταν όμως η ανεπάρκεια που την χαρακτηρίζει και η ιδιοτέλεια που την διακατέχει την καθιστούν επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους πολίτες, τότε είναι υποχρέωση να αποκαλύπτεις το «έργο» τους.
Ενοχλήθηκαν τα εργολαβικά συμφέροντα από την ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ για την εισαγωγή της καύσης από το παράθυρο στην Φυλή με πρόσχημα την μετατροπή των καυστήρων της μονάδας αποτέφρωσης νοσοκομειακών αποβλήτων.

Ξαναέβαλαν τα γνωστά «συνδικαλιστικά» παπαγαλάκια που εντελώς τυχαία είναι και υπέρ των ΜΕΑ (μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων)  με ΣΔΙΤ και υπέρ της Διαχείρισης στην Φυλή και  την Κερατέα και το Γραμματικό   και υπέρ των εργολάβων που λυμαίνονται τόσα χρόνια τον ΕΔΣΝΑ και υπέρ των σκανδαλωδών συμβάσεων  για το υπάρχον εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) κλπ , να επιτεθούν στην ΑΣΚ –ΟΤΑ/ΜΕΤΑ με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα..  με χυδαιότητες και συκοφαντίες.

Οι αχυράνθρωποι που δεν έχουν αφήσει το παραμικρό αίτημα των εργολαβικών συμφερόντων που να μην το υποστηρίξουν με πάθος , βγαίνουν τώρα να υποστηρίξουν και την καύση σκουπιδιών στην Φυλή.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ ξεκάθαρα και δημόσια έχει πει όχι στις ΜΕΑ με ΣΔΙΤ ούτε στην Φυλή ούτε πουθενά.

Οι μονάδες αυτές είναι πανάκριβες και μη φιλικές στο περιβάλλον και τους μόνους που εξυπηρετούν είναι τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ στην συνέχιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος στην Φυλή.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ λέει ΟΧΙ στις σκανδαλώδεις συμβάσεις με τους ιδιώτες π.χ ΕΜΑΚ που έχουν στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια στους πολίτες με ΜΗΔΕΝΙΚΟ περιβαλλοντολογικό και οικονομικό όφελος. Η κατασκευή και η λειτουργία του ΕΜΑΚ είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που θα αποκαλυφθεί.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ είναι ενεργό και μαχητικό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος και το αποδεικνύει η καθημερινή παρουσία των μελών της στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ δεν μπαίνει σε διάλογο με εργοδοτικούς απεργοσπάστες που εξαντλούν την «συνδικαλιστική» τους δράση  στο να εισπράττουν και υπερωρίες τις μέρες των απεργιών όταν οι άλλοι εργαζόμενοι ματώνουν οικονομικά.

Δεν μπαίνει σε διάλογο με αυτούς που κρατούν με την βοήθεια των ΜΑΤ τον ΧΥΤΑ ανοιχτό στις απεργίες, που συνεργάζονται με τα ΜΑΤ για να χτυπούν συνδικαλιστές και  πουλάνε προστασία σε εργολάβους και εργοδότες.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ ούτε ήταν,  ούτε θα γίνει ποτέ τσιράκι της εκάστοτε εργοδοσίας και του συστήματος που εξυπηρετεί τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα και εκμαυλίζει συνειδήσεις. Είμαστε αντίθετοι και στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτό.  

Δεν μασάμε τα λόγια μας. Είναι θετικό που το πρόγραμμα της νέας περιφερειακής αρχής για την διαχείριση των απορριμμάτων ταιριάζει με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Το θεωρούμε νίκη και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ήττα του κ Σγουρού ήταν αποδοκιμασία και της πολιτικής του για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ θα ενημερώσει λοιπόν και τους εργαζόμενους και τους κατοίκους στην Φυλή, γιατί μπορεί να τους κοιτά στα μάτια.

Ενημερώνουμε καθημερινά και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ αυτά που πιστεύουμε και για αυτό προκαλούμε και την οργή της εργοδοσίας και των εργολάβων που μας αντιμετωπίζουν με πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις.

Αν θέλει ο κ Σγουρός ή τα παπαγαλάκια του να μιλήσουν δημόσια,  να πάνε όπως και εμείς στους εργαζόμενους, στην Φυλή και στα συνδικάτα και ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω από δελτία τύπου και ανακοινώσεις .

δημοσίευσε ...