Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Σε πανικό το Υπ.Δ.Μ.Η.Δ απειλεί και τρομοκρατεί. για την «αξιολόγηση»

Πανικό φαίνεται πως έχουν φέρει στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής … «Απορρύθμισης» η συλλογή των δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ανυπακοής που έχουν κατατεθεί στην ΑΔΕΔΥ από εργαζόμενους του δημόσιου τομέα καθώς και οι δεκάδες χιλιάδες υπογραφές ανυπακοής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο υπουργείο.

Υπό την ορατή έως βέβαιη ακύρωση του νόμου 4250/2014 στην πράξη από τους εργαζόμενους που δηλώνουν μαζικά και αποφασιστικά την μη συμμετοχής τους στην εφαρμογή ενός νόμου που επιβάλει τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία ενώ στοχεύει στην κατάργηση υπηρεσιών και στην ιδιωτικοποίηση τους, στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αλλά και στην μισθολογική τους καθήλωση ή καταβαράθρωση, η ηγεσία του υπουργείου χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ούτε τις γνωμοδοτήσεις της επιστημονικής κοινότητας για την αντισυνταγματικότητα και τις επιπτώσεις της «αξιολόγησης» με προκαθορισμένα ποσοστά στις υπηρεσίες προς τον πολίτη, παρά μόνο τις συμφωνίες που έχει κλείσει και τις υποσχέσεις που έχει δώσει στην τρόικα, απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για πειθαρχικές κυρώσεις.
Οι εργαζόμενοι όμως που περισσότερο συσπειρώνονται παρά τρομοκρατούνται από τέτοιες απειλές, ενιαία και συντονισμένα ανατρέπουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να τους μετατρέψει σε συνεργούς και συνένοχους στο έγκλημα που επιχειρεί με τον νόμο 4250/2014 και τη συγκριτική «αξιολόγηση».
Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή – από κάθε εργασία που έχει σχέση με την διαδικασία της «αξιολόγησης» και έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, δεν μετέχουμε στην αυτοαξιολόγηση καταθέτοντας τα φύλλα «αξιολόγησης», αν μας δοθούν, στα πρωτοβάθμια σωματεία μας. 
Ενώ την Τετάρτη 9 Ιούλη συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ κατά της "αξιολόγησης" - των Διαθεσιμοτήτων και των Απολύσεων, και στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα σε όλη τη χώρα.
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ για τις απειλές του υπουργείου μέσω του Γεν. Γραμματέα κ. Δ. Στεφάνου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση, βλέποντας πώς το εγχείρημα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποδομείται, καταρρέει και αποσυντίθεται, καταφεύγει στην πρακτική της τρομοκράτησης και των απειλών μήπως και καταφέρει να διασώσει το «τερατούργημα» που συμφώνησε με την τρόικα για να οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδες ακόμη Δημοσίους Υπαλλήλους.
            Μετά τον πρωτεργάτη της «αξιολόγησης», Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πώς τη σκυτάλη πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου, ο οποίος με έγγραφό του καλεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» να προχωρήσουν στη διαδικασία όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4250/2014.
            Στο έγγραφο του κάνει ιδιαίτερη μνεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο καλεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία που αφορούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β’ Βαθμού και συγκεκριμένα στον επιμερισμό ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης βάσει της «αξιολόγησης».
            «Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊσταμένους το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα», καταλήγει στο έγγραφό του ο κ. Στεφάνου.
            Απειλεί δηλαδή με πειθαρχικές διώξεις όσους δεν έστειλαν την απόφαση επιμερισμού των ποσοστών. Αγνοεί προφανώς ο Γενικός Γραμματέας πώς στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων ελήφθη απόφαση μη εφαρμογής της «αξιολόγησης», όπως επίσης και το γεγονός ότι κανένας Δήμος δεν έστειλε στοιχεία επιμερισμού ποσοστών. Ή τουλάχιστον παριστάνει πώς δεν το γνωρίζει γιατί δεν συμφέρει η παραδοχή της αποτυχίας του μέτρου.
            Εκτός και αν θέλει η κυβέρνηση να κινήσει τη διαδικασία των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αιρετών αλλά και των αρμόδιων υπαλλήλων όλων των Δήμων για μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική και έχει αποδομηθεί ακόμη και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το οποίο αποτελεί επιστημονικό φορέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
            Είναι προφανές πώς η κυβέρνηση, δια του κ. Στεφάνου, ο οποίος δεν έδειξε σε καμία περίπτωση την ίδια σπουδή για τη διερεύνηση των παρανομιών στη διαδικασία της αξιολόγησης (όταν επιχειρείται η επέκταση των διατάξεων του Ν.4250/2014 στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με μία εγκύκλιο) προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να φοβίσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
            Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένοι ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της «αξιολόγησης» που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση για να δημιουργήσει νέες «δεξαμενές» προς απόλυση υπαλλήλων. Η επιχείρηση «αξιολόγηση» της κυβέρνησης και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέτυχε παταγωδώς.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...