Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Κρήτη: με κόντρα καιρό η εν πλω διαμαρτυρία για την υδρόλυση των χημικών

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων αν και τα δύο ιστιοφόρα έφτασαν στα 120 μίλια δυτικά των ακτών της Κρήτης, δε βρήκαν το Cape Ray.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι πολύ άσχημες και προκειμένου να αποφύγουν πιθανά προβλήματα αποφάσισαν να αφήσουν σημαδούρα αποτύπωσης της ελληνικής ΑΟΧ και να επιστρέψουν και αυτά στην Παλαιόχωρα.

Να επισημάνουμε ότι στην αποστολή της διαμαρτυρίας «εν πλω» κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης, παίρνει μέρος και βρίσκεται σε ένα και των δύο ιστιοπλοϊκών η  
Αθηνά Γιαννουλάκη πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Χανίων και μέλος του Ανοιχτού Συντονιστικού Αγώνα Χανιών, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  

Ολόκληρη η ανακοίνωση (26/7/2014) έχει ως εξής:

Οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον Άγιο Νικόλαο να αποπλεύσει ούτε σήμερα από την Παλαιόχωρα Χανίων.

Δύσκολες συνθήκες επικρατούν και στα 120 μίλια ανοικτά των δυτικών ακτών της Κρήτης όπου βρίσκονται τα άλλα δύο σκάφη.

Οι συναγωνιστές προσπάθησαν να εντοπίσουν το θαλάσσιο χώρο υδρόλυσης χωρίς αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι ‘Cape Ray’ κρύβεται.

Ταυτόχρονα αφέθηκε σημάδι το οποίο αποτυπώνει τον ελληνικό χώρο της ΑΟΖ.

Τα δύο σκάφη επιστρέφουν στη Παλαιόχωρα προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα με τις άσχημες καιρικές συνθήκες.


Στοιχεία από left.gr

δημοσίευσε ...