Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑ: Μόνο με αγώνες θα σταματήσουμε τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΜΕΤΑ στο υπουργείο Εργασίας
Σήμερα, στις 9 π.μ., στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του ΜΕΤΑ για το ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, συνδικαλιστικών στελεχών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και από το χώρο των συνταξιούχων, στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Το ΜΕΤΑ και μ’ αυτή του την πρωτοβουλία θέλει να τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ασφαλιστικό, το οποίο απειλείται με κατάρρευση. αν δεν παρθούν μέτρα διαμετρικά αντίθετα απ’ αυτά που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα.

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε του ΜΕΤΑ, «…η ληστεία των συντάξεων κύριων και επικουρικών, των εφάπαξ, η αύξηση των χρόνων ασφάλισης, των ορίων ηλικίας, οι περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων, δεν εξασφάλισαν τελικά τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων…» και τα «…ταμεία καταρρέουν, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές».

Τα θέματα αυτά τέθηκαν και στη συνάντηση αντιπροσωπίας του ΜΕΤΑ με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Α. Μπέζα, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση και να υποστηρίξει ότι ξεκινάει η ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα επιφέρει έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία, ένας ισχυρισμός που είναι αβάσιμος και βρίσκεται μόνο στις φαντασιώσεις της κυβέρνησης.

Το ΜΕΤΑ δηλώνει ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του, μέσα από τα συνδικάτα, για να αποκαλυφτούν οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν.

Το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ                                                        17/07/2014

δημοσίευσε ...