Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Θανατηφόρος ο τραυματισμός του 47χρονου τεχνίτη στο Δ. Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί στις 21 Ιουλίου στο μηχανουργείο του Δήμου κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν - Για ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν. Ο 47χρονος τεχνίτης είχε τραυματιστεί στις 21 Ιουλίου σε εργατικό ατύχημα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λόγω του σοβαρού τραυματισμού είχε γίνει αφαίρεση σπλήνας στον ασθενή. Ο 47χρονος, όμως, δεν άντεξε το θανατηφόρο τραύμα και απεβίωσε. Αναμένεται να ολοκληρωθεί ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο 105.5» ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων, Νέστορας Τσουμαλάκος, σημειώνει ότι στις υπηρεσίες του δήμου λόγω μείωσης του προσωπικού υπάρχει υπερεντατικοποίηση της εργασίας και δεν τηρούνται πάντα οι κανονισμοί υγείας και ασφαλείας.
Η διοίκηση του δήμου εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του εργαζόμενου, επισημαίνοντας πως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και είναι πρωταρχικό της μέλημα.
Επιπλέον, σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης τονίζεται πως αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του άτυχου υπαλλήλου, ενώ η διοίκηση έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.
Ακόμη αναφέρεται πως είναι σε εξέλιξη η σχετική διερεύνηση από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Στοιχεία από left.gr

δημοσίευσε ...