Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Δευτέρα 28 Ιούλη 2014, Μεγάλη Συναυλία κατά των Διαθεσιμοτήτων - Απολύσεων

Στηρίζουμε τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις που οδήγησαν μαζί με άλλους κλάδους εργαζομένων και τις 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στην ανεργία.

Ο πολύμηνος συνεχής αγώνας των 595 αγωνιζόμενων καθαριστριών συμβολίζει τον αγώνα χιλιάδων εργαζομένων που αγωνίζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις μνημονιακές αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, μέσα από τις οποίες περνά, η πιο στυγνή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του καπιταλισμού σε βάρος της εργασίας και της κοινωνίας. Ένας αγώνας που γεννά ελπίδες σε όλους τους εργαζόμενους, για μια νέα αγωνιστική πορεία του εργατικού κινήματος..

Μαζί με τις καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε Υπουργεία, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο των πρώτων δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται μετά από 103 χρόνια. Στόχος τους είναι η εκχώρηση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα και η αντικατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων από «ωφελούμενους» και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα αμείβονται μηδαμινά με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά Σύνταγμα και νόμους, συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και αρνείται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους.

Με την μαζική συμμετοχή μας και παρουσία στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιούλη στις 21:00 στην πλατεία Συντάγματος συμπαρατασσόμαστε στον ηρωικό πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28 ΙΟΥΛΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

δημοσίευσε ...