Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑ: Αντίσταση στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των Ταμείων, 14-17 Ιούλη: Πανελλαδική καμπάνια για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό

Πανελλαδική καμπάνια – εξόρμηση διοργανώνει το ΜΕΤΑ, από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, και τις νέες μειώσεις σε επικουρικές και παροχές των ταμείων πρόνοιας.

«Ο αγώνας για την κοινωνική ασφάλιση είναι αγώνας ενάντια στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση, και αφορά όλους μας: εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους και νέους... Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της πυροδοτεί την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, την ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το ΜΕΤΑ σε ανακοίνωση – ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε για την Ασφάλιση.

Η εξόρμηση γίνεται σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης του γενικού συμβουλίου της παράταξης, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, για να αντισταθούν στα νέα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μειώσεις αυτές των επικουρικών συντάξεων και των παροχών των ταμείων είναι συνέχεια των διαδοχικών μειώσεων, που έγιναν σ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο. Από 1-1-2015 θα τεθεί σε εφαρμογή, για τις κύριες συντάξεις, το σύστημα της βασικής και αναλογικής σύνταξης, όπου το κράτος θα εγγυάται τη βασική που θα φτάνει μέχρι 360 ευρώ!!!

Οι ενέργειες του ΜΕΤΑ

Στο πλαίσιο της καμπάνιας-εξόρμησης, το ΜΕΤΑ:

• Εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο και αφίσα

• Όρισε την Πέμπτη 17 Ιουλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Επιπλέον, αποφάσισε:

• Να γίνουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς και να μιλήσουν συνδικαλιστικά στελέχη σε συγκεντρώσεις και συσκέψεις εργαζομένων.

• Να διακινηθεί το υλικό σε ασφαλιστικά ταμεία και σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, που συγκεντρώνονται συνταξιούχοι, καθώς σε πλατείες και σε σταθμούς λεωφορείων και μετρό

• Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε πρωτεύουσες νομών, να οργανωθούν παρεμβάσεις στα γραφεία των ασφαλιστικών ταμείων.


Διαβάστε και «κατεβάστε» το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΜΕΤΑ σε μορφή .pdf ΕΔΩ.

δημοσίευσε ...