Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ομόφωνα "όχι" στην αξιολόγηση είπε και το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Με περισσότερες από 180 αποφάσεις κατά της «αξιολόγησης» τα δημοτικά συμβούλια συνεχίζουν, κάτω από τις πιεστικές παρεμβάσεις των εργαζομένων και των Σωματείων τους, να παίρνουν ομόφωνες αποφάσεις, με πολύ λιγοστές εξαιρέσεις όπως αυτές των μνημονιακών δημάρχων κ. Καμίνη στην Αθήνα και κ. Μιχαλολιάκου στον Πειραιά οι οποίοι απέφυγαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν ξεκάθαρη απόφαση προφανώς για μην δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ενώ χιλιάδες είναι και οι υπογραφές των εργαζομένων που δείχνουν την αποφασιστικότητα τους στο να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο ν. 4250/2014. Ο αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους, είναι σίγουρο πως θα ενταθεί πολύ περισσότερο όσο πλησιάζει η πρώτη καταληκτική ημερομηνία 30 Ιουνίου, του επιμερισμού της ποσόστωσης.

Ακολουθεί ρεπορτάζ από την «Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας» για την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας για μη αποστολή στοιχείων που αφορούν τα ποσοστά «επιμερισμού» της αξιολόγησης - βάσει των οποίων το 15% των εργαζομένων θα πρέπει να κριθεί κάτω από την βάση και να φτάσει στα πρόθυρα της απόλυσης –έκανε ομόφωνα δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης όπως είχε προαναγγείλει σε συνάντηση με τους εργαζόμενους ,δεσμεύτηκε ότι με απόφασή του θα καλύψει απόλυτα τους προϊσταμένους προκειμένου να μην έχουν επιπτώσεις από την μη αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δ.Σ   του Συλλόγου και αρκετών εργαζομένων του Δήμου   ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μισιρλής παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαφωνεί ριζικά με τον συγκεκριμένο νόμο, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Την απόφαση που έλαβε η ΠΕΔ Ηπείρου και αντιτίθεται στην αξιολόγηση συντασσόμενη με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος παρέθεσε το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ   αντιδήμαρχος Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, καταδικάζοντας παράλληλα την κατάργηση θέσεων εργασίας που έχει υποστεί μέχρι σήμερα η αυτοδιοίκηση. Ο κ.Κατσιπανέλης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης χαρακτηρίζοντας το Νόμο αντισυνταγματικό αφού όπως ανέφερε εκ των προτέρων, και χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση, καθορίζει αριθμό υπαλλήλων που θα χαρακτηριστούν ως άριστοι, μέτριοι ή ανεπαρκείς. Την αντίθεσή του στο Νόμο και την στήριξή τους στους εργαζόμενους εξέφρασαν στο σύνολο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Εν τω μεταξύ ενημέρωση στους εργαζόμενους για το θέμα πραγματοποίησε   κλιμάκιο της ΠΟΕ-OTA αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Τσούνη και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Βασίλη Γκιτάκο.

Οι συνδικαλιστές μιλώντας προς τους εργαζόμενους τόνισαν ότι η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση έχει ως σκοπό να προχωρήσει σε   ιδιωτικοποίηση τομέων των Δήμων και δημιουργία «δεξαμενών εργαζομένων προς απόλυση. Η ΠΟE-OTA   δηλώνει πεπεισμένη ότι η αξιολόγηση, έτσι όπως την εννοεί το Υπουργείο, είναι αντισυνταγματική, καλώντας τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα.

δημοσίευσε ...