Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Αξιολόγηση» : Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε «δήμιους» τα συνδικαλιστικά όργανα

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ
Εκτός ότι η κυβέρνηση θέλει συνένοχους στο έγκλημα της «αξιολόγησης» όλους τους εργαζόμενους, επιπλέον επιχειρεί να μετατρέψει σε «δήμιους» τα συνδικαλιστικά όργανα ορίζοντας συνδικαλιστές σε θέσεις «αξιολογητή». Το συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν θα γίνει υποστηρικτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά συνεχίζει την πάλη για την κατάργηση του νόμου 4250/2014, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση αλλά και που επιβάλει τον κανιβαλισμό και την ανθρωποφαγία μεταξύ εργαζομένων.

 Την άρνησή της να συμμετάσχει στις επιτροπές αξιολόγησης συγκεκριμένης κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων εξέφρασε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα συνεχίζει να μάχεται ενάντια στην «αξιολόγηση».

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, τονίζεται ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποφάσισε να καθορίσει ως αξιολογητές - για υπαλλήλους που εργάζονται σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, κομμάτων, του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν και στο Κοινωνικό Πολυκέντρο της ΑΔΕΔΥ - το γενικό γραμματέα της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κοινωνικού Κέντρου της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, όπου από τη μια διαχωρίζει προκλητικά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους κι από την άλλη επιδιώκει να καταστήσει συνυπεύθυνα στην πολιτική της τα συνδικαλιστικά όργανα και μάλιστα στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την κατάργηση του νόμου της αξιολόγησης.

»Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αλλά και το Κοινωνικό Πολύκεντρο δεν πρόκειται να υλοποιήσουν αυτές τις διατάξεις και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να καταργηθεί ο Νόμος 4250/2014, νόμος που “κατασκευάζει” νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων».

Εξάλλου για σήμερα Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, στις 12.00μμ η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει  Παναττική στάση εργασίας από 12.00 μμ έως και τη λήξη του ωραρίου και  καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση την έξω από το Υπουργείο Υγείας ( Αριστοτέλους 17) στο πλαίσιο της 24ώρης Απεργίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής  Μεταρρύθμισης και στο κέντρο αγώνα ( Καραγεώργη της  Σερβίας )  που έχουν συγκροτήσει οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών , οι  Σχολικοί Φύλακες και οι καθηγητές.

δημοσίευσε ...