Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κανένας εφησυχασμός από τις επικοινωνιακές «διαφωνίες» της συγκυβέρνησης.

Είναι ξεκάθαρο πως η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, προσπαθεί να εξαγοράσει χρόνο προκειμένου να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις υποσχέσεις που έχει δώσει στην τρόικα, τη Μέρκελ και το κεφάλαιο.

Ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που υπηρέτησε εξ αρχής την μνημονιακή πολιτική που επέβαλε η τρόικα και έβαλε «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή του σε πληθώρα εφαρμοστικών-καταστροφικών νόμων, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, από τη θέση του υπουργού Εργασίας και Υγείας, θέλει τώρα να φανεί «φιλεργατικός» και να «κρύψει» την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε, αντιδρώντας δήθεν στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, αλλά και πάλι όχι για το σύνολο των εργαζομένων αλλά για περιορισμένο αριθμό.

Η προσπάθεια κλίματος εφησυχασμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση για να αποφύγει τις μεγάλες συγκρούσεις με το συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα, αλλά και η προσπάθεια αναβάθμισης των πελατειακών της σχέσεων για ψηφοθηρικό όφελος, ξεσκεπάζονται από τα ίδια τα μέτρα που εφαρμόζει απαρέγκλιτα από τις διαταγές των διεθνών προϊσταμένων της.

Αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήταν εις βάρος της και την απονομιμοποιεί για λήψη αποφάσεων, έδειξε τις προθέσεις της και τη «συνέπεια» στην εφαρμογή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επαναφορά στην επικαιρότητα οι «αναπροσαρμοσμένες» λίστες Γρηγοράκου – Ραπακούλια που χαρακτηρίζουν, με την δική τους αυθαίρετη λογική, 5.000 εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως «πλεονάζον» προσωπικό, ούτε η έκδοση ΦΕΚ για τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου στο δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την «αξιολόγηση-σφαγείο» κανιβαλίστικης εμπνεύσεως, των απολύσεων και της μισθολογικής καθήλωσης και μείωσης να ξεκινά σε λίγες ημέρες (30 Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία επιμερισμού ποσόστωσης), αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής τι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Εξάλλου η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό «έκτακτης ανάγκης» προαναγγέλλει με ωμότητα το τι θα επακολουθήσει για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η αναστολή της πρωτόδικης απόφασης από τον Άρειο Πάγο που δικαίωνε τις καθαρίστριες του Υπ.Οικ. να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους καθώς και η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) που απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις, δείχνουν ξεκάθαρα τη βούληση της κυβέρνησης και των δανειστών.

Το συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα και η κοινωνία πρέπει οργανώσουν την πάλη τους βάζοντας φρένο και να ανατρέποντας τους σχεδιασμούς τις κυβέρνησης και του κεφαλαίου που θέλουν ομαδικές απολύσεις, πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την αύξηση της ανεργίας, που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε ωφελούμενους ή ενοικιαζόμενους, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα, που θέλουν να εμπορευματοποιήσουν τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες - αγαθά ξεπουλώντας τα στα μεγάλα ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καμία αυταπάτη δεν μπορούν να μας δημιουργούν οι κατασκευασμένες ενδοκυβερνητικές κόντρες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, όταν οι ίδιοι που τις δημιουργούν είναι αυτοί που υποσχέθηκαν στους ξένους δανειστές πλήρη υποταγή στις εντολές τους.

Το κέντρο αγώνα της Καραγιώργη Σερβίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, των Καθαριστριών, των Σχολικών Φυλάκων, των Καθηγητών Τ.Ε., των Εργαζόμενων στα Υπουργεία και την ΕΡΤ που υπήρξαν τα πρώτα «θύματα» της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αποδεικνύει πως είναι ακόμα ζωντανοί, όρθιοι και το παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις εδώ και ένα περίπου χρόνο, απαιτώντας τη δικαίωση τους.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, όλοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μπορούν τη «σπίθα» που έχει ανάψει στην Καραγιώργη Σερβίας από τους αγωνιστές διαθέσιμους και απολυμένους, κατά την κυβέρνηση, να την κάνουν «φωτιά» που κάψει πολιτικά τους μνημονιακούς υπηρέτες της τρόικα και τους κεφαλαίου.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ χαιρετίζει την προχτεσινή Γενική Συνέλευση των Σχολικών Φυλάκων Αττικής που πραγματοποίησαν στο κέντρο αγώνα για την ανάδειξη μελών της επιτροπής αγώνα και που έδειξε ότι ο αγώνας τους μπαίνει σε διάσταση ακόμα πιο δυναμική και πιο διεκδικητική. Όπως και στο παρελθόν έχουμε πράξει, θα στηρίξουμε έμπρακτα με την παρουσία μας τον δίκαιο αγώνα τους.

Η παρουσία των αυτόκλητων «σωτήρων» και των παραγοντίσκων που έδρασαν την προηγούμενη περίοδο με ιδιοτελείς σκοπούς και έξω από το πλαίσιο για την επαναφορά ΟΛΩΝ των Σχολικών Φυλάκων στη θέση τους στα σχολεία, απέδειξε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορεί να φέρει.

Α.Σ.Κ-Ο.Τ.Α / ΜΕΤΑ                                                       16/6/2014            
Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ    

δημοσίευσε ...