Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ματωμένες φράουλες

Ανακοίνωση - καταγγελία του ΜΕΤΑ για την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και την ανοχή της στους "βαρώνους" της μαύρης εργασίας


Στις 17 Απριλίου του 2013, 120 εργάτες από το Μπαγκλαντές, που δούλευαν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα (ήταν απλήρωτοι για 6 μήνες). Δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλα όπλα από τους μπράβους και επιστάτες του τσιφλικά. Το αποτέλεσμα ήταν 35 τραυματίες. Ήταν ένα ωμό και δολοφονικό κτύπημα στους εργαζόμενους όλης της χώρας και τα δικαιώματα τους.

Στις 6 Ιούνη του 2014 ξεκίνησε η δίκη των τραμπούκων και του αφεντικού τους. Μέχρι σήμερα τα θύματα της επίθεσης έχουν μείνει απλήρωτοι και έχουν πεταχτεί στο περιθώριο της ανεργίας. Ταυτόχρονα απειλούνται και συκοφαντούται συστηματικά από φασίστες της περιοχής.

Καταγγέλουμε την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους μετανάστες εργάτες χωρίς νομιμοποίηση και στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Είναι η ίδια πολιτική που τροφοδοτεί το μίσος και τη διαίρεση των εργαζομένων, στρώνοντας από την άλλη το έδαφος σε φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών γης στη Μανωλάδα. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της αντίστασης όλου του λαού ενάντια στην πολιτική των μνημονίων.


ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ


 ΜΕΤΑ / 13-6-2014

δημοσίευσε ...