Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Καθαρίστριες: Στον ΑΠ, σήμερα η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης – Κάλεσμα συμπαράστασης

Εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναστολής που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, για την πρωτόδικη απόφαση η οποία δικαίωνε τις απολυμένες καθαρίστριες, οι οποίες πραγματοποιούν για 35η συνεχόμενη ημέρα καθιστική διαμαρτυρία, στην Καραγιώργη Σερβίας. Μαζί τους, οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί, οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Η απόφαση υπέρ των καθαριστριών προέβλεπε την επαναπρόσληψη 397 εξ αυτών, καθώς ήταν προσωρινά εκτελεστή και έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα. Το κάλεσμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες είναι για τις 7.00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης και την αναστολή της ισχύος της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε κρίνει παράνομες τις απολύσεις των καθαριστριών και διέτασσε την άμεση επαναπρόσληψή τους, κάτι βεβαίως που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση και όρισε τη 10η Ιουνίου ως ημέρα συζήτησης του αιτήματος αυτού.

δημοσίευσε ...