Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: αγωνιστική αλληλεγγύη στον αγώνα των καθριστριών του Υπ.Οικ.

Για τρίτη ημέρα, παραμένουν έξω από το κτήριο του υπ. Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας οι αγωνίστριες καθαρίστριες, διεκδικώντας την εργασία τους. Το 8μηνο της διαθεσιμότητάς τους λήγει στις 18 Μαΐου, και εάν δεν έχουν επανατοποθετηθεί στο Δημόσιο, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, θα απολυθούν. 
Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και η νίκη τους είναι και δικιά μας υπόθεση.

Με την παρακάτω ανακοίνωση η ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη της στον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίες για πάνω από επτά μήνες βρίσκονται καθημερινά μαζί με άλλους εργαζόμενους (Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί) στο δρόμο του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες. 

Η απόφασή τους να στήσουν αντίσκηνα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας – Αθήνα), ώστε να δημιουργηθεί ένα πανεργατικό κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης πρέπει να έχει την στήριξη ΟΛΩΝ μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών-μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Συλλόγους-Μέλη της να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους, με ψηφίσματα και με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Ο αγώνας των απολυμένων-διαθέσιμων είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κανένας μόνος του, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον δ/ντη του γραφείου του κ. Στουρνάρα αναφέρει: 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟΥ και αντιπροσωπείας του Συντονιστικού των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Στουρνάρα.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αόριστες αναφορές για επικείμενη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων, στην οποία θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι καθαρίστριες, χωρίς όμως την παραμικρή δέσμευση ότι πρόκειται να γυρίσουμε στη δουλειά μας.

Η συνάντηση τελείωσε με την ‘’έκκληση’’ να ‘’χαμηλώσουν οι τόνοι’’ και να εξομαλυνθεί η κατάσταση… Είναι προφανές ότι βασικός στόχος της συνάντησης δεν ήταν άλλος απ’ το να αποπροσανατολίσει τον αγώνα μας και ταυτόχρονα να μας σταλεί το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούν για πολύ ακόμα την παρουσία μας έξω από το υπουργείο.

Η απάντηση των καθαριστριών ήταν «δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε εδώ και οκτώ μήνες, μέχρι να επιστρέψουμε στην δουλειά μας όλες. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Δεν χαρίζουμε την αξιοπρέπεια μας».

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία. Δεν θα ξεμπερδέψει όμως εύκολα με μας. Επιστρέφουμε τις ‘’συστάσεις’’ τους και τους επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως αν κάτι μας φοβίζει, είναι η προοπτική να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, να γυρίσουμε στα σπίτια μας ηττημένες.

Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι στον αγώνα μας αυτό ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΕΣ μας. Γι’ αυτό ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, τη νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, για την συγκινητική συμπαράσταση που μας παρέχουν και τους καλούμε να κάνουν τον αγώνα αυτό δική τους υπόθεση.

Είναι αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση. Είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη ζωή.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ (Καρ. Σερβίας 10)                                                                  09-05-2014

δημοσίευσε ...